Palvelut

Suunnittelun ennakkoneuvonta

Suunnittelun ennakkoneuvonta

Kaikissa uudisrakennushankkeissa (pientaloissa asemakaava-alueella ja sitä suuremmissa) sekä tapauskohtaisesti muissa korjaus- ja muutostöissä tai poikkeamia sisältävissä hankkeissa suosittelemme erittäin vahvasti varaamaan rakennusvalvonnasta ajan ennakkoneuvotteluun. Ennakkoneuvottelu on kaikkien osapuolien kannalta hyödyllisintä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa hanketta. Kuitenkin olisi hyvä, jos hankkeeseen olisi tehty luonnossuunnittelua valmiiksi.

Ennakkoneuvottelun avulla nopeutamme lupaprosessia ja saamme ohjattua rakentamista kaavan ja määräysten mukaiseksi jo ennen varsinaista suunnitteluvaihetta. Ennakkoneuvottelussa rakennusvalvontaviranomainen ohjaa hankkeeseen ryhtyvää tarvittavien asiakirjojen kanssa, varmistetaan kaavamääräykset sekä lakien ja asetusten määräämät asiat. Ennakkoneuvonnan tarkoituksena on ohjata suunnittelua oikeaan suuntaan ja parhaaseen lopputulokseen. Ennakkoneuvonta sekä nopeuttaa itse luvankäsittelyä että vähentää muutosten tarvetta ja näin ollen vaikuttaa myös hankkeen kustannuksiin.

Ole yhteydessä rakennusvalvontaan ja sovi ennakkoneuvonnasta. Katso alueesi vastaava rakennustarkastaja rakennusvalvonnan yhteystiedoista tai aluejakokartalta.