Palvelut

Urpolan luontokeskus

Urpolan luontokeskus toimii näyttelyn lisäksi Saimaa Geopark -keskuksena

Urpolan luontokeskus/Saimaa Geopark visitor center on virkistävä ja monipuolinen retkikohde lähellä Mikkelin keskustaa. Se toimii Mikkelin vanhimmassa, vuodelta 1782 peräisin olevassa asuinrakennuksessa, jonne kootaan kesäkauden ajaksi vuosittain vaihtuva näyttely. Luontonäyttelyn lisäksi keskuksessa pääsee tutustumaan OiOi Collective Oy:n teknologialla toteutettuun interaktiiviseen seinään. Seinän avulla on mahdollista lukea mm. Saimaan synnystä, pelata jääkausi aiheista reaktiopeliä tai herättää henkiin Terhi Kastehelmen mielikuvituksellinen seinämaalaus.

Kajakkien ja soutuveneiden lainauspalvelu Urpolan luontokeskuksella 

Luonnonsuojelualuetta pääsee ihailemaan myös Urpolanlammelta päin kajakin tai soutuveneen kyydissä. Voit lainata meiltä veloituksetta yksikkökajakkeja sekä soutuveneitä kesäkaudella aina luontokeskuksen ollessa auki. Saat meiltä lisäksi pelastusliivit, melat ja airot sekä muut oheisvälineet käyttöösi. Kajakkeja ja soutuveneitä lainataan 18-vuotta täyttäneille tai 15-vuotta täyttäneille vanhemman kirjallisella luvalla. Lainataksesi kajakkeja tai soutuveneitä pistäydy luontokeskuksella, jossa työntekijämme opastavat sinua välineistä ja vesillä olosta. Jos olet ensikertalainen, autamme sinut mielellämme alkuun. Voit halutessasi soittaa ja varata kajakkeja tai soutuveneitä tietylle päivämäärälle ja ajalle, jolloin varmistat laitteiden saatavuuden. Laitteet tulee palauttaa luontokeskukselle viimeistään 10 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Luontopolku

Luontokeskus sijoittuu Urpolan luonnonsuojelualueelle. Alueeseen pääsee tutustumaan läpi vuoden luontopolulla (1,3 km), joka polveilee Urpolan joen ja vanhan myllymiljöön tuntumassa. Rantojen rehevä lehtokasvillisuus tarjoaa elinympäristön monille linnuille ja pikkunisäkkäille ja mielenkiintoista katseltavaa luonnosta kiinnostuneille.

Polulla on kuvitettuja tauluja ja hyvällä onnella voi nähdä vilauksen Urpolan asukeista; saukosta tai koskikarasta. Polulle voi ottaa omat eväät mukaan tai paistaa makkaraa nuotiopaikoilla luontokeskuksen yhteydessä. Polttopuita saa luontokeskuksesta sen aukioloaikoina.

HUOM. Luontopolun korkeuserojen, polun kapeuden sekä juurakkoisuuden vuoksi polkupyörän, vaunujen ja rollaattorin käyttöä ei suositella.

Tästä pääset tarkempaan karttaan karttalinkit -sivulle.

Yhteystiedot

Urpolan luontokeskus
Selännekatu 30
50100 Mikkeli
luontokeskus(at)mikkeli.fi

Talviaikaan luontokeskus on suljettu. Luontopolulla voi kulkea läpi vuoden, myös nuotiopaikat on käytettävissä.

Lisätietoja

palvelukoordinaattori
Minna Rautio
044 794 2180
minna.rautio(at)mikkeli.fi