Palvelut

Joukkoliikenne

 Katso viimeisimmät Tiedotteet
Suojaa itsesi ja muut kanssamatkustajat tartunnalta käyttämällä nenä-suusuojainta (maskia) joukkoliikennematkalla! Koronavirustartuntojen leviämistä tulee estää joukkoliikenteessä. Essote suosittaa kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, erityisesti ruuhkavuoroilla linja-autoissa ja junissa. Käytä nenä-suusuojainta kaupungin sisäisessä liikenteessä, käytä kun matka suuntautuu maakunnan rajojen ulkopuolelle, käytä kun olet matkalla koronavirustestiin tai pois sieltä.
Käytettyä suojainta ei saa jättää bussin sisällä olevaan roskakoriin, vaan hävitä käytetty maski laittamalla ulkotilojen yleisiin roskakoreihin tai kotiroskikseen! Matkustajat noudattavat huolellisesti yleisiä hygieniakäytäntöjä.

Busseissa vältetään käteisellä maksamista. Lipun voi ostaa myös mobiililippusovelluksella, katso ohjeistus klikkaamalla linkkiä. Suositus johtuu meneillään olevasta koronavirusepidemiasta. Rajoittavilla toimenpiteillä pyritään estämään viruksen leviäminen.

Mikkeli on Waltti-matkakorttikaupunki. Waltti on kaupunkiseutujen valtakunnallinen korttijärjestelmä, joten matkakorttia voi käyttää useamman alueen joukkoliikenteessä. Matkat pitää kuitenkin ladata erikseen jokaiselle liikennöintialueelle.
Waltti-liikenteen toimivaltaisia viranomaisia ovat Mikkelin kaupunki ja Pohjois-Savon Ely-keskus. ELY-keskuksen Waltti-matkakortit lakkaavat Hirvensalmen, Juvan ja Puumalan alueilla kesällä 2020 ja siirrytään käyttämään Mikkelin waltti-matkalippujärjestelmää.

Markkinaehtoinen liikenne eli liikenteenharjoittajat vastaavat liikenteestä ja liikenteen informaatiopalvelusta yksityisesti. Tällä hetkellä markkinaehtoisen liikenteen tiedot löytyvät Matkahuollon aikataulupalvelusta (www.matkahuolto.fi). Waltti-liikenteen aikatauluja ei löydy kattavasti Matkahuollon palvelusta.

Waltti-kortilla pääsee myös seutukuntien välillä

Waltilla voi matkustaa väleillä Mikkeli – Kangasniemi – Mikkeli, Mikkeli-Juva-Kaskii, Mikkeli-Anttola-Puumala, Mikkeli-Haukivuori (-Kantala) ja Mikkeli-Hirvensalmi – Kuitula, Suurisalmi.
Yhteysväleillä Juva – Sulkava, Juva – Savonlinna sekä Haukivuori-Pieksämäki on vuoroja, joissa Waltti-lippu ei käy maksuvälineenä.
Waltti-liput kelpaavat myös markkinaehtoisissa vuoroissa yhteysväleillä Mikkeli – Anttola sekä Mikkeli – Otava. Muissa liikennöitsijöiden omissa markkinaehtoisen liikenteen vuoroissa Waltti-lippu ei käy (Matkahuollon aikataulupalvelu).

Matkahuollon asiakaspiste Mikkelin Matkakeskuksessa ei myy Waltti-matkakortteja.

Joukkis

Joukkis on eri yritysten tarjoamaa linja-autoliikennettä, johon maksuvälineeksi kelpaa yhteiskäyttöinen Joukkis-lippu. Joukkis-vuorot ovat helppo ja ekologisempi vaihtoehto yksityisautoilulle. Joukkis on fiksu ja luotettava vaihtoehto kaikille matkoille, ei vain työ- ja opiskelumatkoille. Matkasi bussilla sujuu vaivattomasti rentoutuen tai töitä tehden!

Joukkis-lippu ladataan 6,50 euroa maksavalle matkakortille ja sen voi ostaa Matkahuollosta.

Joukkis Etelä-Savossa

Juva-Mikkeli

 • Kantamatkat Oy
 • Linja-autoliike S. Kosonen Oy
 • Soisalon Liikenne Oy 
 • Vihavaisen Taksi Oy

Kangasniemi-Mikkeli 6.6.2022 alkaen

 • Tilausliikenne Himanen Oy
 • Soisalon Liikenne Oy

Mäntyharju-Mikkeli 6.6.2022 alkaen

 • Ihasjärven Linja Oy

Pertunmaa-Mikkeli

 • Tilausliikenne Himanen Oy
 • Ihastjärven Linja Oy:n Uutela-Mikkeli 7:50/16:15 -vuorot

Pieksämäki-Haukivuori, Pieksämäki-Mikkeli 6.6.2022 alkaen

 • Kantamatkat Oy

Savonlinnan seutu

 • Linja-autoliike S. Kosonen Oy
 • Savonlinja Oy
 • Soisalon Liikenne Oy
 • Vihavaisen Taksi Oy

Joukkis-hinnasto

Lisätietoa Joukkis-lipuista