Palvelut

Mikkelin seudun Waltti-vyöhykkeet ja pysäkit (Oikealta ylhäältä saa selitteet näkyviin ja pysäkit tulevat kartalle zoomattaessa lähemmäs.)

MobilePay lanseeraa uuden sovelluksen 23.1. – tämä on hyvä ottaa huomioon, jos olet aikeissa maksaa matkalipun MobilePaylla tiistaiaamuna.

Waltti Mobiilikertalipun hinta on huomattavasti edullisempi kuin bussissa käteisellä maksettavan kertalipun hinta. Maksat vain lipun hinnan, maksutapalisiä ei peritä

Waltti-matkakortin ja Waltti-lipputuotteiden myynti on Mikkelin kaupungin virastotalon Asiointipisteessä (Maaherrankatu 9 – 11) ja Waltti-nettikaupassa. 

Mikkelin kaupungin liikennöintialueen Waltti-kortti                 

Asiointipisteen toiminnan nopeuttamiseksi tulosta ja täytä valmiiksi Waltti-matkalipun tilauslomake ja ota se mukaan Asiointipisteeseen. Valtakirja matkakorttiasiointiin.

Monilla yhteysväleillä on Waltti-liikenteen lisäksi liikennöitsijöiden omaa markkinaehtoista liikennettä, jossa maksuvälineenä käytetään Matkahuollon lippuja tai liikennöitsijän omaa lipputuotetta. Matkahuollon asiakaspiste Matkakeskuksella ei toimi Waltti-matkakortin myyntipisteenä.

Mikkelin kaupungin Waltti-lippujen käyttö on mahdollista Mikkelin paikallisliikenteen busseissa, Moppe-palveluliikenteessä sekä muissa Mikkelin maaseudun waltti-liikenteissä.

Lipun hinta määräytyy matkustajan iän sekä sen mukaan, monelleko vyöhykkeelle matka ulottuu.

Ikäryhmät

– aikuinen (20 v – 64v)
– lapsi (7v – 16v)
– nuoriso (17 v. – 19v)
– opiskelija
– seniori 65v täyttäneille
– alle 7-vuotias lapsi saa matkustaa ilmaiseksi

Maksutta kulkevat

– alle 7-vuotias lapsi saa matkustaa ilmaiseksi
– lasta lastenvaunuissa kuljettava henkilö saa matkustaa ilmaiseksi Mikkelin paikallisliikenteen vuoroissa;ei koske maaseutulinjojen vuoroja. Kyytiin mahtuu yleensä kahdet vaunut tai rattaat kerrallaan, joten varaudu odottamaan seuraavaa vuoroa.
– pyörätuoli, siinä oleva henkilö sekä saattaja
– näkövammainen sekä henkilön saattaja, vammaisen on esitettävä näkövammaiskortti tai EU:n vammaiskortti sekä oikeus saattajaan
– vammaisen kanssa matkustava saattaja, vammaisen on esitettävä kuljetuspalvelukortti, tai EU:n vammaiskortti (vammainen maksaa oman matkansa)
– sotaveteraanit 
– busseissa saa kuljettaa poliisikoiraa, näkövammaisen opaskoiraa, liikuntarajoitteisen avustajakoiraa tai avustajakoiraksi koulutettavaa koiraa
– matkustajien muiden lemmikkieläinten kuljettaminen on kuljettajan harkinnassa tapauskohtaisesti, jos bussi on kovin täysi tai siellä on jo muita lemmikkieläimiä tai muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista
– Mikkelin kaupungissa asuva Mikkelin kaupungin peruskoululainen ikäluokka: lapsi (7v – 16v)

Saattaja-tunnus saatavilla asiakaspalvelusta lääkärintodistuksella, ettei kykene liikkumaan yksin joukkoliikenteessä. Näkövammainen, jonka haitta-aste on vähintään 50 %, saa saattaja-tunnuksen ilman lääkärintodistusta.

Matkatavaramaksut

Kuljettajalla on oikeus kieltäytyä ottamasta kyytiin, jos sen katsotaan siinä tilanteessa olevan häiriöksi muille matkustajille.
polkupyörä 1,50 €
muut isot tavarat 1,50 €

Opiskelijaliput

Opiskelijoille on Mikkelin joukkoliikennevuoroissa alennettuun hintaa 30/90 pv kausilippu tai arvolippu. Liput ostetaan yhdelle tai useammalle vyöhykkeelle. Opiskelijan tulee asua vakituisesti Mikkelin seudun kunnassa: Mikkeli, Juva, Hirvensalmi, Kangasniemi, Puumala, Mäntyharju, Pertunmaa. Opiskelijalippua myydään Suomessa sijaitsevassa peruskoulun, lukion, kansanopiston, ammatillisen oppilaitoksen, ammattikorkeakoulun tai korkeakoulun sekä ulkomaalaisille vaihto- ja tutkinnon päätoimiselle opiskelijalle. Päätoimisen opiskelun tulee kestää vähintään 8 kuukautta. Opiskelijan on todistettava opiskeluoikeutensa oppilaitoksesta saatavalla todistuksella tai voimassa olevalla opiskelijakortilla (lukuvuositarra). Opiskelija-alennus myönnetään korkeintaan vuodeksi kerallaan ja se on voimassa seuraavan vuoden syyskuun loppuun. Lippu on henkilökohtainen. Arvolipun käytössä huomioitava, että matkakortilla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan tuolloin kaikilta aina aikuisen arvolipun hinta, sillä alennus on henkilökohtainen etuus. Oppisopimuskoulutukseen tai työharjoitteluun opiskelijalippua ei myönnetä. Oikeus opiskelijalippuun on päivitettävä vuosittain asiointipisteessä. Lisälatauksia voi tehdä Waltti-kaupassa.

KELA-koulumatkatuki opiskelijalle korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia. Näistä koulumatkatukipäätökset tekee Kela. Koulumatkatuki muuttui 1.8.2021 alkaen, joten sen lipputuotteisiin, myyntiin ja lisälataamiseen on tullut muutoksia. 

Senioriliput
Senioreille on Mikkelin kaupungin joukkoliikennevuoroissa tarjolla alennettuun hintaa 30/90pv kausilippu tai arvolippu. Liput ostetaan yhdelle tai useammalle vyöhykkeelle. Lippu ei edellytä Mikkelin kaupungin kuntalaisuutta. Lippu on henkilökohtainen.
Seniorilippu on ikäperusteinen ja mahdollista vain 65v täyttäneille senioreille. Nuoremmat eläkeläiset kuuluvat aikuisen lippuhinnoitteluun.
Arvolipun käytössä huomioitava, että matkakortilla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan tuolloin aina aikuisen arvolipun hinta, sillä alennus on vain henkilökohtainen etuus.