Palvelut

KelaOPISKELIJA-koulumatkatuki

Kela Opiskelijaliput 1.8.2021 alkaen

1. Opiskelija täyttää ja tulostaa Kelan ostotodistuksella ja toimittaa sen oppilaitokselle (opintotoimisto).
2. Oppilaitos tarkistaa hakemuksen tiedot ja kirjaa opiskelijan Waltti-järjestelmään, josta tieto välittyy Mikkelin kaupungin asiointipisteeseen. 
3. Opiskelija ostaa lipputuotteen Waltti-palvelupisteestä, joka on Mikkelin kaupungin asiointipiste
4. KelaOpiskelija Waltti -kausilippujen lisälataus https://kauppa.waltti.fi/ ja lisälatauksen ohje.

Lisätietoa koulumatkatuesta löytyy osoitteesta kela.fi/koulumatkatuki. Ostotodistuksen saa ainoastaan Kelan oppilaitoksille tarkoitetulta palvelusivustolta. Opiskelian tukikelpoisuus ja tukikuukaudet syötetään Waltti-järjestelmään omassa oppilaitoksessa. Asioi ensin oppilaitoksesi opintotoimistossa.
Mikkelin kaupungin Waltti-Kela Opiskelija-koulumatkatukikorttia ei voi lisäladata busseissa.
Nettikaupassa asioidessaan on huomioitava oman kortin liikennöintialue: Mikkeli (Mikkelin kaupungin kortit). Nettikaupassa tehdystä latauksesta ei peritä palvelumaksua. Lisälataus siirtyy matkakortille, kun korttia seuraavan kerran käytetään bussin lukulaitteessa. Nettilataus on hyvä tehdä ajoissa ja vähintään 1 vrk aikaisemmin matkustusta. Tuotteen nettilatausta varten verkkopalvelussa tulee tunnistautua vahvasti. Tarvitset tunnistautumista varten pankkitunnukset. Muussa tapauksessa lisätalaaminen tulee hoitaa vain asiointipisteessä.

Koulumatkatuki korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia 2. asteen opiskelijoille. Kaikki koulumatkatukipäätökset tekee Kela. Muihin kuin waltti-vuoroihin käytettävä lippu tulee ostaa Matkahuollosta. Samalla ostotodistuksella voi asioida myös Matkahuollossa.