Palvelut

KelaOPISKELIJA-koulumatkatuki

Kelan tukemat liput
Lukuvuoden 2023–2024 koulumatkatuettuja lippuja on mahdollista ostaa Waltti-kaupasta 18.7.2023 alkaen.
Ohje

Koulumatkatuetut liput on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, jotka saavat Kelan myöntämää koulumatkatukea. Koulumatkatuetulla lipulla voit matkustaa kodin ja oppilaitoksen tai työssäoppimispaikan välillä. Kelan myöntämää koulumatkatukea haetaan jatkossa verkkohakemuksella OmaKelassa Ohje. Samat perustiedot kuin vanhassa paperihakemuksessa. Tuen hakeminen itsenäisesti edellyttää, että opiskelijalla on käytössään verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Palvelussa on reittiopaspalvelu, josta tulee tieto: onko joukkoliikennettä käytettävissä+tieto matkalipun myyjästä (Waltti, Matkahuolto)+tieto tarvittavista kilometreistä. Lisätietoja ja ohjeita koulumatkatuen hakemiseen löydät Kelan verkkosivuilta .

Waltti-kaupassa liitä henkilökohtainen Waltti-korttisi käyttäjätiliisi käyttämällä Hae henkilökohtaiset matkakorttisi -toimintoa tai lisäämällä matkakortti manuaalisesti korttinumeron avulla. Katso täältä usein kysyttyjä kysymyksiä koulumatkatukilipun ostamisesta!

Mikkelin kaupungin Waltti-Kela Opiskelija-koulumatkatukikorttia ei voi lisäladata busseissa. Waltti-nettikaupassa asioidessaan on huomioitava oman kortin liikennöintialue: Mikkeli (Mikkelin kaupungin kortit). Waltti-nettikaupassa tehdystä latauksesta ei peritä palvelumaksua. Lisälataus siirtyy matkakortille, kun korttia seuraavan kerran käytetään bussin lukulaitteessa. Nettilataus on hyvä tehdä ajoissa ja vähintään 3 vrk aikaisemmin matkustusta. Tuotteen nettilatausta varten verkkopalvelussa tulee tunnistautua vahvasti. Tarvitset tunnistautumista varten pankkitunnukset. Muussa tapauksessa lisälataaminen tulee hoitaa vain asiointipisteessä.

Koulumatkatuki korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia 2. asteen opiskelijoille. Kaikki koulumatkatukipäätökset tekee Kela. Muihin kuin waltti-vuoroihin käytettävä lippu tulee ostaa Matkahuollosta.