Palvelut

KelaOPISKELIJA-koulumatkatuki

Kela Opiskelijaliput 1.8.2021 alkaen

1. Opiskelija täyttää ja tulostaa Kelan hakemuslomakkeen Koulumatkatuki, KM 1 ja toimittaa sen oppilaitokselle.
2. Oppilaitos tarkistaa hakemuksen tiedot ja kirjaa opiskelijan sähköiseen järjestelmään, josta tieto välittyy asiakaspalveluun. 
3. Opiskelija ostaa matkalipun Waltti-palvelupisteestä, joka on Mikkelin kaupungin asiointipiste.  

Mikkelin kaupungin Waltti-Kela Opiskelija-koulumatkatukikortin lisälatausta on rajoitettu. Opiskelijoille tarkoitettu Kela tuettu Waltti -kausilippujen lisälataus on nettikaupassa osoitteessa: https://kauppa.waltti.fi/ .
Nettikaupassa asioidessaan on huomioitava oman kortin liikennöintialue: Mikkeli (Mikkelin kaupungin kortit).
Nettikaupassa tehdystä latauksesta ei peritä palvelumaksua. Lisälataus siirtyy matkakortille, kun korttia seuraavan kerran käytetään bussin lukulaitteessa. Nettilataus on hyvä tehdä ajoissa ja vähintään 1 vrk aikaisemmin matkustusta. Tuotteen nettilatausta varten verkkopalvelussa tulee tunnistautua vahvasti. Tarvitset tunnistautumista varten pankkitunnukset. Muussa tapauksessa lisätalaaminen tulee hoitaa vain asiointipisteessä.

Waltti –KelaOpiskelija-koulumatkatukilipun ensimmäinen ostokerta tulee edelleen tehdä lipputuotteeseen oikeuttavalla Kelan oppilaitoksille tarkoitetulla sähköisellä ostotodistuksella. Lipun osto tapahtuu  Mikkelin kaupungin asiointipisteessä.

Koulumatkatuki korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia opiskelijoille (lukiolaiset, ammatilliset oppilaitokset). Kaikki koulumatkatukipäätökset tekee Kela.
Lisätietoja antaa KELA. Ostotodistuksen saa ainoastaan Kelan oppilaitoksille tarkoitetulta palvelusivustolta.

Muihin kuin waltti-vuoroihin käytettävä lippu tulee ostaa Matkahuollosta. Samalla ostotodistuksella voi asioida myös Matkahuollossa.