Eläinlääkäripäivystys

Mikkelin seudun eläinlääkäripäivystys kattaa Hirvensalmen, Mikkelin, Mäntyharjun ja Pertunmaan alueet. Alueen eläinlääkäripäivystys on yhteinen sekä tuotanto- että pieneläimille.

Huom. Kangasniemen kunnan alueella on eriytetty tuotanto- ja pieneläinten päivystys. Suureläinpäivystyksen hoitavat Kangasniemen, Laukaan ja Jyväskylän kunnaneläinlääkärit ja pieneläinpäivystys on järjestetty yksityisellä Evidensian klinikalla Jyväskylässä.

Eläinlääkäripäivystys toimii virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin ympärivuorokautisesti. Päivystys on tarkoitettu kiireellistä ja välitöntä hoitoa vaativia sairaustapauksia varten.

Toimintaohjeet

Soita eläinlääkärille päivystysnumeroon akuutissa tapauksessa. Mikäli puhelu siirtyy vastaajaan, jätä viesti, jossa kerrot nimesi, puhelinnumerosi ja mitä asia koskee. Eläinlääkäri on yhteydessä sinuun, kun vapautuu toimenpiteistään.

_______________________________________________

ELÄINLÄÄKÄRIPÄIVYSTYS virka-ajan ulkopuolella

Mikkeli, Mäntyharju, Hirvensalmi ja Pertunmaa

Päivystysnumero 0600 13436
Arkisin klo 15.00-8.00 sekä
Viikonloppuisin pe klo 15.00 – ma klo 8.00
Puhelun hinta klo 22-8 3,02 €/min, muuna aikana 1,51 €/min

Kangasniemi

Kangasniemen eläinlääkäripäivystys on järjestetty osana Keski-Suomen eläinlääkäripäivystystä arkisin klo 16:00-8:00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Päivystys on eriytetty pien- ja suureläinpäivystykseen. Kangasniemen, Laukaan ja Jyväskylän kunnaneläinlääkärit hoitavat vuorollaan suureläinpäivystyksen ja pieneläinpäivystys on järjestetty yksityisellä Evidensian klinikalla Jyväskylässä.

Pieneläinpäivystys numerossa 0600 306084. Puhelun hinta on 1,98 euroa/min + ppm.

Jyväskylän eläinsairaala (yksityinen klinikka), Vapaaherrantie 2, 40100 Jyväskylä, https://evidensia.fi/elainlaakariasema/jyvaskylan-elainsairaala/

Kangasniemen alueelta saa myös halutessaan olla yhteydessä Mikkelin seudun eläinlääkäripäivystykseen (päivystysnumero 0600 13436) ja tiedustella, ehtiikö päivystävä eläinlääkäri ottaa Kangasniemen alueelta pieneläinpotilaan vastaan. Tämä on kunnaneläinlääkäripäivystys, jota hoidetaan Mikkelin tai Mäntyharjun eläinlääkärin vastaanotolta käsin. Mikkelin alueen päivystävä eläinlääkäri vastaa myös suureläinten päivystyspalveluista.

Päivystäessään Kangasniemen kunnaneläinlääkäri hoitaa mahdollisuuksien mukaan suureläinpotilaiden lisäksi Kangasniemen alueen pieneläinpotilaita. Kangasniemen eläinlääkäri vastaa töissä ollessaan numerossa p. 0400 151 422. Kangasniemellä päivystys on noin joka viides arki-ilta ja viikonloppu.

Hyötyeläimet (suurikokoiset eläimet, joita ei voi kuljettaa klinikalle). Puhelu kääntyy päivystävälle eläinlääkärille, kun soittaa palvelunumeroon 0600 14600 ja valitsee alueen 1. Puhelun hinta on 2.03 €/min.

Eläinsuojeluasiat

Virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä eläinsuojelutapauksissa voi olla yhteydessä päivystävään kunnaneläinlääkäriin tai poliisiin.