Opastettuja kierroksia kesäkuussa Peitsarissa – inspiroijana asukkailta kerätyt muistot ja tarinat

Maalaus sähkökaapin kyljessä.

Peitsarissa järjestetään kesäkuussa opastetut kierrokset Mikkelin Oppaiden johdolla – kierrosten inspiroijana ovat toimineet alueen asukkailta kerätyt muistot ja tarinat.

Xamk:n Juvenian Hyvinvoiva asukas -hanke toteuttaa yhteistyössä Mikkelin Oppaiden kanssa opastetut kierrokset Peitsarin kaupunginosaan. Idea kierroksista syntyi Peitsarin muraalin, eli suuren seinämaalauksen, tarinoiden keräysprojektin yhteydessä. Tarinoita ja muistoja saatiin yhteensä 70 henkilöltä.

Kesäkuussa järjestettävillä opastetuilla kierroksilla Mikkelin Oppaista Riitta-Leena Jantunen perehdyttää Mikkelin ja ennen kaikkea Peitsarin historiaan, nykypäivään, kaupunginosan kehittymiseen, palveluihin ja nimistöön. Kierroksella on myös mahdollista nähdä Peitsarin ja Lyseon koulujen ja Peitsarin päiväkodin lasten ja nuorten toteuttamat sähkökaappitaideteokset.

Opastettuja kierroksia on kaksi, keskiviikkona 9.6. klo 12 ja keskiviikkona 16.6. klo 17.30. Lähtöpaikka on luonnollisesti muraalin edustalta, Peitsarinkuja 9:n edestä, ja kesto noin 1,5 tuntia. Kokoontumisrajoitusten vuoksi opastuksille on ennakkoilmoittautuminen Emmi Nykäselle: emmi.nykanen(at)xamk.fi.

Kierroksella on myös mahdollista seurata muraalin maalausprojektin etenemistä. Maalaustyöt aloitetaan Peitsarinkujalla ma 7.6.

Kuva: Esimerkki Peitsarin sähkökaappitaiteesta, kuvaaja Ismo Funke