Peruskoululaisten maksuton joukkoliikenne lukuvuodelle 2022–23

Waltti-kortti.

Mikkelissä peruskoululaiset voivat matkustaa maksutta Waltti-kortilla kaupungin joukkoliikenteessä.

Lipputuotteeseen ovat oikeutettuja Mikkelissä asuvat Mikkelin kaupungin peruskoululaiset (7–16-vuotiaat).

Lippu on lapsen henkilökohtainen lippu ja sitä eivät muut perheenjäsenet saa käyttää. Lipulla saa tehdä vapaa-ajanmatkoja sekä koulumatkoja koko kausilipun (365 päivää) ajan rajattomasti.

Uudet Waltti-kortin käyttäjät eli syksyn 1. luokan oppilaat lukuvuodelle 2022–2023

  • Waltti-kortit tehdään koulujen oppilasluetteloiden perusteella uusille peruskoululaisille ja ovat noudettavissa 18.7.–5.8.2022, Ristiinassa 18.–29.7. välisenä aikana noutopisteluettelon mukaisesti
  • korttia lunastettaessa tarkistetaan oppilaan tiedot (nimi, osoite, mielellään myös henkilötunnus), noutajan nimi, päivämäärä ja kuittaus noudetusta kortista
  • matkakortin saa viimeistään oppilaan koululta kouluvuoden alkaessa
  • kesän aikana muuttaneet: ottakaa ensin yhteys asiointipisteeseen varmistaaksenne kortin teko ja lunastus

Nykyiset Waltti-kortin käyttäjät, joiden peruskoulu jatkuu, Waltti-kortteja ei palauteta koululle vaan kortilla saa matkustaa normaalisti kesän 2022 ajan ja matkustus jatkuu uudelle lukuvuodelle. Uusi 365-kausi päivitetään korteille automaattisesti taustajärjestelmän kautta, joten käyttö voi jatkua normaalisti kesän ajan ja jatkuu edelleen syksyllä uudelle lukuvuodelle.

Peruskoulunsa keväällä 2022 päättävät 9. luokkalaisilla Waltti-kortin käyttöoikeus jatkuu kuluvan 365-kauden loppuun saakka. Korteille ei ladata uutta kautta ja kortti lakkaa toimimasta 365-kauden päättyessä. Waltti-korttipohja jää käyttäjälle ja sille voi ostaa ja ladata muita Waltti-lipputuotteita. Luokalle jääneet 9. luokkalaiset saavat uuden matkustuskauden kaupungin virastotalon asiointipisteessä, jos pysyvät ikäryhmässä 7–16-vuotiaat.

Lisätietoja Waltti-kortista, lipuista ja joukkoliikenteestä joukkoliikennesivuillamme.