Etelä-Savon hyvinvointialueen neuvolat avaavat chat-palvelun 8.5.

Vauva neuvolassa.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan nettisivuilla palveleva chat on saavuttanut suuren suosion alkuvuoden aikana. Nyt myös Eloisan neuvoloiden terveydenhoitajat avaavat oman palvelunsa chatissa maanantaina 8.5.

Neuvolachat on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin kello 8–15. Chatissa neuvolan asiakkaat saavat samat palvelut kuin puhelimenkin kautta.

– Chatista on helppo varata neuvola-aika tai pyytää vanhemman sairauslomatodistus sairaan lapsen hoitamisen vuoksi, terveydenhoitaja Elina Valta neuvoo.

Mikäli asiointi edellyttää tunnistautumista, pyytää terveydenhoitaja tunnistautumaan keskustelun edetessä mobiilivarmenteen tai verkkopankkitunnusten avulla.

– Yleistä ohjausta lapsiperheille, raskaana oleville tai perhesuunnitteluneuvolan asiakkaille voidaan myös antaa chatissa. Uskon, että monet neuvolan asiakkaat ovat jo tottuneita erilaisten digipalvelujen käyttäjiä, Valta jatkaa.

Chat palvelee osoitteessa www.etelasavonha.fi. Chat näkyy sivuston oikeassa alanurkassa, kun nettisivun toiminnalliset evästeet on hyväksynyt. Mikäli toiminnalliset evästeet ovat estettynä, chat-ikkuna ei ole näkyvissä. Eloisan nettisivujen evästeasetuksia voi muuttaa tarvittaessa osoitteessa www.etelasavonha.fi/evastekaytannot.

Eloisan chatin vastausajat ovat lyhyitä, mutta ruuhkaisimpina aikoina asiointia voi joutua hieman odottamaan. Eniten chatin käyttäjiä on aamuisin, etenkin maanantaisin. Keskipäivän ympärillä chatissa on rauhallisempaa, jolloin keskustelut käynnistyvät tyypillisesti alle minuutissa.