Etelä-Savon hyvinvointialue avaa nuorten mielenterveys- ja päihdechatin

Nuori henkilö sohvalla.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa avaa 2.8. uuden chat-palvelun. 13–17-vuotiaiden nuorten mielenterveys- ja päihdechat tulee osaksi Eloisan digitaalista sosiaali- ja terveyskeskusta osoitteessa etelasavonha.fi.

Uudesta chat-palvelusta tavoittaa nuorten mielenterveys- ja päihdeasioihin perehtyneen sairaanhoitajan. Palvelu on avoinna aluksi keskiviikkoisin kello 13–15. 

– Tähän chattiin voi ottaa yhteyttä kuka tahansa, kunhan asian kohteena on 13–17-vuotias. Eli vanhemmat ja koulujen toimijat voivat aivan hyvin pyytää neuvoja ja ohjausta nuorten itsensä lisäksi, lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen tulosaluepäällikkö Johanna Puhakka huomauttaa. 

Chatissa voi asioida nimettömänä ja luottamuksellisesti. Jos asiassa edetään esimerkiksi vastaanoton ajanvaraukseen, silloin tehdään sähköinen tunnistautuminen. 

– Chatista voi matalalla kynnyksellä selvittää, onko mielenterveys- ja päihdepalveluille tai muille palveluille tarvetta. Lisäksi voidaan antaa vinkkejä omahoito-ohjelmiin, joista on jo apua monille. Tällaisissa asioissa voi aivan hyvin keskustella nimettömänä, Puhakka jatkaa. 

Puhakan mukaan yleisimpiä mielenterveyden vaivoja nuorilla ovat masennus ja ahdistus. Ne voivat heijastua ongelmina itsetunnossa, kaverisuhteissa tai esimerkiksi syömisessä. 

Lisätietoja chat-palvelusta Eloisan nettisivuilla.