Kaupunginorkesteri ja Sinfoniaorkesteri Vivo yhdistävät voimansa Mikaelissa torstaina 28.9.

Erkki Lasonpalo.

Torstaina 28.9. kello 18 Mikaelissa on tarjolla upea spektaakkeli, kun kaupunginorkesteri yhdistää voimansa Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa päätä huimaavan ohjelman parissa. Konsertin johtaa kapellimestari Erkki Lasonpalo, joka toimii sekä Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestarina että Vivon taiteellisena johtajana. Solistina konsertissa soittaa 12-vuotias viulun superlahjakkuus Lilja Haatainen.

Vuonna 1874 norjalainen näytelmäkirjailija Henrik Ibsen tilasi maanmieheltään, säveltäjä Edvard Griegiltä musiikin Peer Gynt -näytelmäänsä. Loppu on historiaa: sävellys sisältää tunnetuimpia melodioita klassisen musiikin maailmassa. Säveltäjä muokkasi myöhemmin näyttämömusiikin pohjalta kaksi orkesterisarjaa, jotka ovat saaneet sittemmin huiman suosion ja kuullaan nyt Mikaelissa ison orkesterin voimin. Tarjolla on hurjaa dramatiikkaa, mutta myös elegistä lyyrisyyttä, siis kansallisromantiikkaa parhaimmillaan.

Viulisti Lilja Haatainen on hämmästyttänyt musiikkimaailmaa viime vuosina. Vasta 12-vuotiaalla viulun huippulahjakkuudella on jo useampi viulukilpailuvoitto ja esiintymisiä ammattiorkesterien solistina niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Mikkelissä Haatainen tarttuu Max Bruchin skotlantilaisista kansanlauluista ammentavaan Skottilaiseen fantasiaan viululle ja orkesterille.

Alkusoitoksi kapellimestari Lasonpalo on valinnut Giuseppe Verdin alkusoiton La forza del destino -oopperasta.

Sinfoniaorkesteri Vivo on perustettu vuonna 1986. Vivo tarjoaa mahdollisuuden nuorille muusikoille harjoitella ja esiintyä ison sinfoniaorkesterin kanssa. Vivon merkitys suomalaisten orkesterimuusikoiden kouluttajana tunnustetaan laajasti maamme orkesterikentällä. Soittajat tulevat ympäri Suomen ja orkesterin ikähaitari on noin 15–25 vuotta. Vivo konsertoi säännöllisesti sekä Suomessa että ulkomailla.

Linkki: Liput konserttiin