Suurin osa esitetyistä työllisyysalueista pääsee jatkamaan valmistelua

Virastotalon pääovi.

Työllisyyden ja yrittäjyyden ministerityöryhmä käsitteli 21.11.2023 työllisyysalueiden muodostumista. Työllisyysalueita on muodostumassa Suomeen yhteensä 44. Suurin osa kuntien ilmoittamista alueista täytti lain edellytykset, ja kuuden alueen osalta esitetään poikkeuslupahakemuksen hyväksymistä.

Mikkelin työllisyysalueeseen kuuluvat esityksen mukaisesti Mikkelin lisäksi Juva, Hirvensalmi, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala.

Linkki: Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote

Julkiset työvoimapalvelut siirretään kuntien vastuulle 1.1.2025 alkaen. Kunnat vastaavat tulevien työllisyysalueiden valmistelusta. Etelä-Savon alueella julkisten työvoimapalveluiden siirtoa kuntien vastuulle valmistelee TE2024 E-Savo -hanke. Mikkelin kaupunki vastaa Etelä-Savon maakuntaliiton rahoittaman hankkeen toteutuksesta.

Kuva: Mikko Mäkeläinen