Mikkelin kaupunki lahjoitti joulukorttivarat Mikkelin Pelastakaa lapset ry:lle

Joanna Herranen, Helena Vitikainen, Janne Kinnunen

Mikkelin kaupunki on perinteiseen tapaan lahjoittanut joulukortteihin varatut rahat hyväntekeväisyyteen. Kaupunki toimii näin myös tänä vuonna. Johtoryhmä päätti lahjoittaa joulukorttivarat eli 2500 euroa Mikkelin Pelastakaa lapset ry:lle.

Yhtä perinteiseen tapaan kaupunginjohtaja kutsuu joulukorttivarojen saajan edustajat kahvitilaisuuteen kaupungintalolle. Paikalle tiistaina 19.12. saapuneet Mikkelin Pelastakaa lapset ry:n hallituksen puheenjohtaja Helena Vitikainen ja sihteeri Joanna Herranen kiittivät kaupunkia muistamisesta. Lahjoitus vapaaehtoisvoimin toimivalle yhdistykselle tulee tarpeeseen etenkin joulun aikaan.

– Varsinkin harrastuskustannukset lapsiperheissä ovat viime vuosina kasvaneet. Avustamalla lapsiperheitä pystymme auttamaan kustannuksissa, koska harrastukset ovat äärettömän tärkeitä: Harrastaminen voi estää syrjäytymistä ja antaa elämälle pysyvyyttä, Helena Vitikainen sanoo.

Avun saajien määrä on viime vuosina lisääntynyt. Samalla myös ihmisten tietoisuus avun saamisen mahdollisuuksista on poikinut lisää hakemuksia.

– Mikkelin kaupungin lahjoitus on meille hyvin merkittävä, koska toimimme täällä täysin vapaaehtoispohjalta. Kuukausittain meillä on kokouksessa kymmenestä kahteenkymmeneen kappaletta avustushakemuksia. Avustustoimintamme on tänä vuonna lähellä 30 000 euroa, Vitikainen kertoo.

Joanna Herranen uskoo, että kaupungin lahjoituksesta riittää tukea monelle perheelle.

– Ruoka-apulahjakorttien lisäksi lasten harrastusmahdollisuuksien mahdollistaminen on erityisen tärkeää, Herranen sanoo.

Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen muistuttaa, että erityisesti lapset ovat haavoittuvassa asemassa olevia.

– On itsestään selvää, että kaupunki haluaa muistaa joulun aikaan lapsia. Uskon, että Mikkelin Pelastakaa lapset ry:n kautta yhä useampi mikkeliläinen lapsi saa joulumielen. Lasten perustarpeet liittyvät riittävän ruoan lisäksi harrastustoimintaan ja hyvään elämään. Kiitän Mikkelin Pelastakaa lapset ry:tä tärkeästä työstä!

Mikkelin Pelastakaa lapset ry on vapaaehtoisvoimin toimiva valtakunnallisen Pelastakaa lapset ry:n jäsenyhdistys. Lisätietoja.

Kuva: Mikkelin Pelastakaa lapset ry:n Joanna Herranen ja Helena Vitikainen sekä kaupunginjohtaja Janne Kinnunen (kuvaaja: Mikko Mäkeläinen).