Mikkelin seutukirjasto juhlii 160-vuotista taivaltaan – Tapahtumat huipentuvat kirjailijavierailuihin 12.4.

Pääkirjaston ulkoseinä.

Mikkelin seutukirjaston 160-vuotisjuhlaviikko 8.–12.4. huipentuu juhlatapahtumaan pääkirjaston Mikkeli-salissa perjantaina 12.4. kello 16–18.30. Vieraiksi saapuvat historiallisen romaanin upeat taitajat Ann-Christine Antell ja Kristiina Vuori.

Ann-Christin Antellin Puuvillatehdas-sarja on vakuuttanut niin kriitikot kuin lukijatkin. Turkuun sijoittuvissa koukuttavissa romanttisissa tarinoissa kuljetaan kolmen naisen elämänpoluilla 1890–1920-luvuilla.

Kristiina Vuorelta on ilmestynyt yksitoista kirjaa vuonna 2012 julkaistun Näkijän tytär -esikoisteoksen jälkeen. Ensimmäiset romaanit sijoittuvat keskiaikaan ja ovat täysin fiktiivisiä. Myöhemmissä teoksissa mukana on todellisia historiallisia henkilöitä sekä tapahtumia, ja keskiajasta on siirrytty renessanssiin.

Tilaisuudessa kuullaan, mistä ideat kirjoihin syntyvät, mikä on kirjoittamisessa parasta ja mitä uutta kirjailijoilla on työn alla juuri nyt. Yleisökysymyksille varataan myös aikaa. Lisäksi juhlatilaisuudessa tarjoillaan täytekakkukahvit ja avataan kaikille avoin 160 sanaa kirjastosta -kirjoituskilpailu.

– Kirjasto edustaa samaan aikaan uudistumista ja jatkuvuutta. Juhlavuosi on hyvä ajankohta luoda silmäys siihen, mistä on lähdetty, toteaa kirjastopäällikkö Pia Kontio.

Kirjastolla on alusta asti ollut päämääränä edistää sivistystä ja hyvinvointia yhteiskunnassa. Nykypäivään kuuluu digitalisaatio, unohtamatta kirjastotyön ihmiskeskeisyyttä.

– Kirjasto on myös kaikille avoin julkinen tila, joka mahdollistaa niin kulttuuria, sosiaalisia kohtaamisia kuin rauhoittumista, Pia Kontio painottaa.

Juhlatilaisuuden lisäksi juhlaviikolla tapahtuu myös paljon muuta. Mikkelin kirjaston historiaan voi tutustua näyttelyssä pääkirjaston yläaulassa 8.–20.4. sekä luentotilaisuudessa keskiviikkona 10.4. kello 17.30 Mikkeli-salissa. Kirjaston asiakasyhteisö kokoontuu pääkirjastolla tiistaina 9.4. alkaen kello 17 avoimen lukupiirin merkeissä. Uudet kirjaston ystävät ovat aina tervetulleita mukaan!

Keskiviikkona 10.4. kello 12.30–15.30 MIELI Terveyttä kulttuurista mielenterveys ry järjestää pääkirjastolla Tyyni mieli -tapahtuman. Keskustelu- ja luentotilaisuudessa käsitellään mielenterveyden, taiteen ja kulttuurin teemoja. Torstaina 11.4. Sirkka-Liisa Huuhtasen luotsaamassa Taidemusiikkiklubissa kello 16.30 kuullaan runoja lauluina sopraano Laura Heinosen ja pianisti Mirva Helskeen esittämänä.

Juhlapäivänä perjantaina 12. huhtikuuta Anttolan, Haukivuoren, Hirvensalmen, Otavan, Pertunmaan, Puumalan, Ristiinan ja Suomenniemen kirjastoissa on tarjolla kakkukahvit kello 10–12. Kaikissa toimipisteissä on myös sakoton päivä perjantaina 12.4.

Kuva: Mikko Mäkeläinen