Saimaanportin yhtenäiskoulun tutustumiskierrokset kiinnostavat yhä – huhtikuun kierrokset varattiin loppuun minuuteissa

Koulun logo seinällä.

Saimaanportin yhtenäiskoululle järjestetään kaksi kierrosta torstaina 11.4.2024. Näille kierroksille oli varattu kaupunkilaisille yhteensä 150 paikkaa, jotka varattiin loppuun muutamassa minuutissa. Alle puoli tuntia kierroksen täyttyminen jälkeen oli jonotuslistalle kertynyt jo muutamia kymmeniä nimiä.

Kierrokset toteutetaan nyt huhtikuussa hieman eri tavalla kuin synttäriviikolla.  Alkuesittely toteutetaan synttärikierroksista poiketen isoissa 75 henkilön ryhmissä, mutta kierrättäminen koululla tapahtuu synttäriviikon tapaan pienemmissä ryhmissä.  

– Uusi koulu todella kiinnostaa kaupunkilaisia. Olemme tarjonneet näillä yleisillä kierroksilla yhteensä 250 henkilölle mahdollisuuden tutustua kouluun ja kaikki paikat ovat menneet hetkessä. Näiden lisäksi koulu on järjestänyt mahdollisuuksien mukaan myös kierroksia erilaisille koulun sidosryhmille, kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heidi Hänninen toteaa.

– Vaikka koulun esitteleminen on meille kaikille mieluista, kierrosten järjestäminen vie aina resursseja. Tärkeintä on kuitenkin koulutyön sujuvuus uusissa tiloissa, Hänninen jatkaa.

– Keväälle olemme vielä suunnittelemassa virtuaalikierrosta Saimaanportin yhtenäiskoululle. Se ei tietenkään ole sama asia, mutta helpottaa hahmottamaan koulun kokonaisuutta. Seuraavia kaupunkilaisten kierroksia on suunnitteilla viimeistään syksyksi, Hänninen sanoo lopuksi.    

Kuva: Mikko Mäkeläinen