Palvelut

Asumisoikeusasunnot

Vaihtoehto asunnon vuokraamiselle tai omistamiselle on asumisoikeusasuminen, jossa asukkaalla on asumisoikeus rakennuttajayhtiön omistamaan asuntoon.

Asumisoikeusasuntoon pääset, kun olet tehnyt asunnon omistajan kanssa asumisoikeussopimuksen ja maksanut asumisoikeusmaksuna osan asunnon hankintahinnasta. Valtion lainoittamissa kohteissa asumisoikeusmaksu on enintään 15 prosenttia asuntolainoituksen perustana olevasta hankinta-arvon osuudesta.

Asumisesi aikana maksat kuukausittain käyttövastiketta, jolla katetaan asumisoikeustalojen pääoma- ja ylläpitokulut. Vakuutena on kahden kuukauden käyttövastike.

Asumisoikeusasuntoa et voi lunastaa omaksesi.

Toimintaohjeet

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan aina järjestysnumero. Järjestysnumero haetaan 1.9.2023 alkaen ARAlta joko sähköisen palvelun kautta tai paperilomakkeella. ARAsta haettavat numerot ovat maksullisia (9,20 €), määräaikaisia (2 v) ja valtakunnallisia.

Siirtymäaikana 1.9.–31.12.2023 aso-asuntoja voi hakea sekä kunnan että ARAn myöntämillä järjestysnumeroilla. Tänä aikana kuntien järjestysnumerot ovat asuntoa haettaessa etusijalla. Vuoden 2024 alusta alkaen aso-asuntoja voi hakea vain ARAn järjestysnumerolla.

Nopeimmin uuden aso-järjestysnumeron saa ARAn järjestysnumerorekisteri -verkkopalvelusta.

Järjestysnumeron hakeminen ARAn aso-järjestysnumerorekisteristä:

1. Kirjaudu järjestysnumerorekisteriin verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

2. Täytä hakulomake

3. Maksa järjestysnumeromaksu 9,20 € verkkopankissa, korttimaksuna tai mobiilimaksuna. Maksua ei palauteta.

Kun hakulomake on täytetty ja maksu maksettu, järjestysnumeron näkee heti verkkopalvelusta. Jos sinulla on jo ARAn järjestysnumero ja hakijatietoihin tulee muutoksia, kirjaudu rekisteriin ja päivitä tiedot.

Järjestysnumeron voi hakea myös paperilomakkeella, joka on tulostettavissa ARAn sivuilta.

Kun sinulla on järjestysnumero, voit täyttää ja lähettää asumisoikeushakemuksen Mikkelin Asumisoikeus Oy:n nettisivuilla. Paperisen hakemuslomakkeen saat noudettua Mikkelin Asumisoikeus Oy toimistolta tai tulostettua heidän nettisivuiltaan.

Asumisoikeusasuntoja tarjotaan hakijan toiveiden mukaisesti ja järjestysnumerojärjestyksessä. Lisätietoja voi kysyä Mikkelin Asumisoikeus Oy:n toimistosta.

Toimipisteet

Asiointipiste Ristiina

Asiointipiste Haukivuori

Asiointipiste Suomenniemi

Asiointipiste Anttola


Mikkelin Asumisoikeus Oy

Mikkelin Asumisoikeus Oy
Maaherrankatu 44, 50100 Mikkeli
asumisoikeus(at)mikalo.fi
015 321 350

Hannu Sormunen
toimitusjohtaja
hannu.sormunen(at)mikalo.fi
015 321 3560

Esa Lampinen
isännöitsijä
esa.lampinen(at)mikalo.fi
015 321 3525


Kaupungin valvova viranhaltija:
Linda Asikainen
palvelujohtaja
linda.asikainen(at)mikkeli.fi
040 129 4914