Pientalotontit

Artikkelikuva

 

Mikkelin kaupungilla on vapaita pientalotontteja kaikissa isoimmissa taajamissa. Uusien, vuosittain hakuun tulevien tonttien lisäksi kaupungilla on runsaasti jatkuvasti haettavia tontteja.

 

Kaupunki tarjoaa tontteja asumiseen sekä teollisuuden ja liiketoiminnan tarpeisiin. Asumiseen liittyviä tonttivarauksia otetaan vastaan kaupungin virastotalon toisessa kerroksessa (Maaherrankatu 9 – 11), maankäyttö ja kaupunkirakenne -yksikössä tai sähköisellä tonttihakemuksella.

Asuntotonttien varausmaksu on kolmesataa euroa, jonka maksamalla vahvistuu tonttivaraus puoleksi vuodeksi. Varausmaksua ei hyvitetä kauppahinnassa tai tonttia vuokrattaessa. Tontin vuosivuokra laskutetaan yhdessä tai kahdessa erässä.

Vapaana olevia tontteja voi tarkastella täällä.

Toimintaohjeet

Ensimmäistä kertaa haussa olevia tontteja haetaan niiden hakuaikana, ja ensimmäisestä hausta ilman varausta jääneet tontit ovat jatkuvasti haettavissa. Tonttia haetaan tontinvarauslomakkeella.

Tontin vuokraoikeuden muutos

Vuokraoikeuden siirron kirjaamista haetaan Maanmittauslaitokselta kuuden kuukauden kuluessa oikeuden siirrosta.

Tämän lisäksi ostaja on velvollinen ilmoittamaan kaupungille uudet yhteystiedot tontinvuokran laskutusta varten yhden kuukauden kuluttua siirrosta.

Vuokraoikeuden muutostiedot voi lähettää kaupungille sähköpostitse osoitteeseen tontit@mikkeli.fi 

  • tontti, jota muutos koskee
  • myyjä(t)
  • ostaja(t)

 

Tonttihakupalvelu