Mikkelin kaupunginorkesterin syyskauden 2023 ohjelma julkaistu

Kaupunginorkesteri poseeraa nurmikolla.

Mikkelin kaupunginorkesterin syyskauden ohjelma on nyt julkaistu ja lipunmyynti avattu Lippupisteen verkkopalvelussa sekä myyntipisteissä. Kaupunginorkesterilla on juhlavuosi, kun Mikkeliin orkesterin 1903 perustanut Mikkelin musiikinystäväin yhdistys täyttää 120 vuotta. Juhlan kunniaksi kaupunginorkesterilla onkin syyskaudella tarjolla upea ja monipuolinen ohjelma.

Kaupunginorkesterin syyskausi alkaa juhlatunnelmissa, kun Mikkelin musiikinystäväin yhdistys juhlii 120-vuotista historiaansa pääkapellimestari Erkki Lasonpalon johtaman juhlakonsertin muodossa. Orkesterin eteen astuvat mikkeliläislähtöiset huippumuusikot, kitaristi Petri Kumela sekä basso Timo Riihonen.

Kaupunginorkesteri jatkaa syksyllä myös hedelmällistä yhteistyötään Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa Saimaa Sinfonietan muodossa kahden konsertin voimin. Syyskuussa on luvassa romantiikan klassikoita uhkuva konsertti, jossa solistina vierailee pianotaituri József Balog. Joulun alla on luvassa Saimaa Sinfonietan joulukonsertti tähtinään laulajat Mari Palo ja Aarne Pelkonen.

Syyskaudella kaupunginorkesteri tekee yhteistyötä laajemminkin, kun syyskuun lopussa on luvassa yhteiskonsertti Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa solistinaan viulun huippulupaus Lilja Haatainen. Marraskuussa orkesteri taas yhdistää voimansa Kuopion kaupunginorkesterin kanssa, kun ohjelmassa on Atso Almilan suurteos Sodan soutumies. Almila itse johtaa konsertin. Lokakuussa on ohjelmassa myös yhteistyökonsertti Suomen Laulu -kuoron kanssa, kun ohjelmassa on Faurén Requiem kapellimestarilupaus Joonas Pitkäsen johdolla.

Lisäksi syksyllä on luvassa jännittävä lastenmusiikkikonsertti Wasser laulua etsimässä, päärooleissa Eija Ahvo, Sigrid Saartamo ja Janne Sihvo. Johanna Almarkin säveltämä ja Minttu Tamskin ohjaama teos saa Mikkelissä kantaesityksensä.

Uusi vuosi taas otetaan vastaan Big Band -musiikin tahdissa, kun Mikkelin kaupunginorkesteri, Savonlinna Big Band ja Savonlinnan orkesteri kapellimestarinaan Teemu Takanen nostaa tunnelman kattoon Burt Bacharachin sävelten siivittämänä.

Konserttiohjelmaan voi tutustua Mikkelin kaupunginorkesterin nettisivuilla mikkelinkaupunginorkesteri.fi. Painettuja kausiesitteitä löytyy myös eri puolilta kaupunkia esitepisteistä.