Saimaa Cycle Tour pyöräillään kolmatta kertaa – Tapahtuma käy myös Mikkelissä

Pyöräilijöitä peltomaisemassa.

Saimaa Cycle Tourille on tulossa tänä vuonna noin 2500 pyöräilijää. Tapahtuma kiinnostaa erityisesti keskieurooppalaisia, ja kaiken kaikkiaan osallistujia on tulossa yli 25 maasta.

Tapahtuma pyöräillään 7.–8.7. Saimaan ympäristössä keskiyön auringon alla. Lähtöpaikka on Imatrankosken silta. Ensimmäinen ryhmä lähtee liikkeelle perjantaina 7.7. Kyseessä on pyöräilyn kuntotapahtuma, ja se on tarkoitettu kaiken tasoisille pyöräilijöille. Saimaa Cycle Tourilla kaikki ovat voittajia. Tapahtuman pääreitti on 300 kilometriä. Lisäksi pyöräilijät voivat osallistua 85 ja 36 kilometrin mittaisille lyhyemmille reiteille.

Pyöräilijöitä on nähtävillä Mikkelin alueella perjantain myöhäisillasta lauantaihin noin aamuyhdeksään saakka. Saimaa Cycle Tourin 300 kilometrin pääreitti kulkee Saimaan ympäri siten, että lähtö tapahtuu Imatralta, josta reitti kiertää myötäpäivään Lappeenrannan, Taipalsaaren, Savitaipaleen, Mikkelin, Puumalan ja Ruokolahden kautta takaisin Imatralle. Lyhyemmät lauantaiaamuna liikkeelle lähtevät reitit kulkevat Imatralta Ruokolahden suuntaan kiertäen Äitsaaren ja takaisin Imatralle.

Lisätiedot tapahtumasta: saimaacycletour.com

Kuva: Saimaa Cycle Tour