Asumisen ja toimintaympäristön viikkotiedote 21.7.2023

Espanjansiruetanoita.

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualue tiedottaa ajankohtaisista asioista.

Viher- ja metsäaluepalvelut

Kaihun uusi kuntoilupiste on valmistunut Kaihun kodan kohdalle maisemapellon kulmaukseen. Kauan toivottu kuntoilupiste toteutettiin osallistavan budjetoinnin rahoituksella. Kuntoiluvälineet purettiin kaksi vuotta sitten Mikkelipuiston alueen uuden rakentamisen tieltä ja pystytettiin uuteen kohtaan kevyen liikenteen ja paljon käytettävän ulkoilureitin viereen.  Tervetuloa kuntoilemaan ja venyttelemään!

Jäteastia Otavan espanjansiruetanoille

Mikkelin kaupunki on toimittanut Otavan opiston Topeliuksentien puoleisen pysäköintialueen jätekatoksen viereen jäteastian tukeakseen espanjansiruetanoiden hävittämistä Otavan taajamassa. Jäteastiaan voi laitta kuolleet espanjansiruetanat riippumatta siitä kenen alueelta ne on kerätty. Tarkemmat ohjeet ovat jäteastian kyljessä.

Huomioithan, että roska-astiaan saa laittaa ainoastaan kuolleita espanjansiruetanoita. Espanjansiruetanat voi lopettaa leikkaamalla pää kahtia pitkittäin sarvien välistä, murskaamalla etanan pää kovalla voimalla, upottamalla eläin kiehuvaan veteen tai etikkaan. Pakkaa kuolleet etanat ilman nestettä tyhjään ja suljettuun maito-, mehu- tai jugurttipurkkiin. Kuolleet etanat toimitetaan sekajätteenä poltettavaksi. Tästä syystä roska-astiaan ei saa laittaa lasipurkkeja. Opettele myös tunnistamaan espanjansiruetanan ja kotoperäisen, vaarattoman ukkoetanan erot.

Linkki: Lisätietoa espanjansiruetanasta

Sivustolle voit ilmoittaa myös espanjansiruetanahavainnot. Espanjansiruetana on säädetty kansallisesti haitalliseksi vieraslajiksi.

Mikkelin kaupunki kiittää torjuntatyöstä!