Naisvuori sai Green Flag Award -tunnuksen jo kolmannen kerran

Naisvuoren torni ja puistoalue.

Mikkelin Naisvuorelle on myönnetty Green Flag Award -tunnus jo kolmannen kerran peräkkäin. Mikkelissä tunnuksen sai myös nyt ensimmäistä kertaa Mikkelipuisto.

Naisvuori säilytti tunnuksen vakuuttamalla tuomarit puiston erinomaisella hoitotasolla, siisteydellä ja maisemallisesti upealla monipuolisella kaupunkiympäristöllä. Myös alueen vahvat kehittämissuunnitelmat ja vesitornille tehdyt kunnostukset tekivät tuomareihin suuren vaikutuksen. Tuomareiden mukaan puistosta huokuu ylpeys ja arvostus alueen kulttuuriperintöä kohtaan.

Kansainvälinen Green Flag Award -tunnus myönnettiin tällä kertaa 19 viheralueelle ympäri Suomea, mikä on Suomen GFA-historian suurin hakijamäärä. Green Flag Award on viheralueiden kunnossapidon ja hallinnoinnin laadun tunnistava palkintojärjestelmä, jota hallinnoi Keep Britain Tidy -organisaatio, Suomessa Viherympäristöliitto ry.

Green Flag Award -palkintojärjestelmässä koulutettu tuomaristo arvioi viheralueen toimintaa sekä kirjallisesti hallinnointisuunnitelman avulla sekä kohdekäynneillä. Jokainen hakija vastaanottaa vuosittain kirjallisen ammattilaispalautteen, jossa arvioidaan viheralueen toimintoja 27 kohtaa sisältävän kriteeristön avulla. Kriteeristö vakiinnuttaa yleiset standardit laadukkaille viheralueille, jonka avulla voidaan esimerkiksi perustella ja kehittää alueiden vaatimaa rahoitusta sekä houkutella lisää käyttäjiä viheralueille.

Tunnuksesta muistuttaa Naisvuoren ylätasanteella liehuva vihreä lippu.

Kuva: Jonne Vaahtera