Mikkelin kaupungin kasvuohjelman toisessa työpajassa kuultiin nuoria sekä tutustuttiin kaupungin kehittämisalustoihin

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Anni Lahtinen

Mikkelin kaupungin kasvuohjelman toinen työpaja järjestettiin Kahvila-ravintola Rauhassa. Elokuinen keskiviikkoiltapäivä toi yhteen yli viisikymmentä Mikkelin elinvoiman tekijää niin yrittäjiä, sidosryhmiä, luottamushenkilöitä kuin kaupungin viranhaltijoitakin. Tilaisuuden juoksutuksesta vastasivat tuttuun tapaan MDI:n asiantuntijat.

Tilaisuuden tärkeintä antia oli nuorisovaltuuston puheenjohtajan Anni Lahtisen puheenvuoro, jossa Lahtinen korosti nuorten olevan kaupungin tulevaisuus. Esille nousivat muun muassa nuorten kokoontumistilojen tarve sekä toive englanninkielisestä peruskouluopetuksesta ja IB-lukiosta. Nuorten työllistymismahdollisuudet nähtiin myös erittäin tärkeinä.

Tilaisuudessa esiteltiin kaupungin kehittämisalustat, joika ovat EcoSairila, Memory Campus, Kalevankangas, sekä Matkailu- ja vapaa-aika. Kehittämisalustojen vastuuhenkilöt esittelivät kehittämisalustojen nykytilaa sekä tulevaisuuden visioita ja tavoitteita.

Ryhmätyöosuudessa teemoina olivat työvoiman saatavuus, tuotannollisten ja teollisten yritysten kasvu ja vientikyvykkyys, energia-ala, nuorten sitouttaminen ja aivokierto, oppilaitosten, korkeakoulujen ja yritysten yhteistyö sekä pehmeät veto- ja pitovoimatekijät.

Kasvuohjelman seuraava ja viimeinen työpaja järjestetään syyskuussa 2023. Pienempi työryhmä käy läpi työpajan tuloksia ennen tilaisuutta. Kasvuohjelma on muotoutumassa pohjautuen tilaisuudessa käsiteltyihin teemoihin, alustuksiin ja ryhmätöihin.

Kaikilla Mikkelin kehittämisestä kiinnostuneilla toimijoilla on mahdollisuus osallistua työpajoihin. Yhteisen tulevaisuuden suunnittelu todistetusti kiinnostaa mikkeliläisiä, sillä tähän mennessä pidetyt työpajat ovat olleet erittäin suosittuja.
Kasvuohjelma valmistuu aikataulun mukaisesti lokakuussa 2023.

Lisätietoa kasvuohjelmasta ja työpajoihin osallistumisesta antaa Mikkelin kaupungin strategia- ja kehityspäällikkö Aki Kauranen, aki.kauranen@mikkeli.fi.