Mikkelin kaupunki uusii huonokuntoista puustoa kaduilla, kaupungin kiinteistöillä ja puistoissa

Puu.

Seuraavissa kohteissa on todettu ammattilaisten tekemän puiden kuntoarvion perusteella huonokuntoisia puita ja niitä joudutaan sen vuoksi poistamaan. Tilalle istutetaan uudet puut.

Jalkaväkimuseo

Jalkaväkimuseon pihalta poistetaan huonokuntoisia koivuja Jääkärinkadun puolelta. Uudet korvaavat koivut istutetaan viimeistään Jalkaväkimuseon katon korjaamisen jälkeen. Kaatotyö aiheuttaa liikenteelle häiriötä ja muutoksia pysäköintijärjestelyihin 2.–3.10. välisenä aikana.

Porrassalmenkatu Kivisakastin vieressä

Porrassalmenkadulla Kivisakastin vieressä kasvaa suurikokoinen huonokuntoinen pihtakuusi. Tilalle istutetaan uusi puu vuoden päästä syksyllä 2024. Kaatotyö aiheuttaa liikenteelle häiriötä ja muutoksia pysäköintijärjestelyihin 2.­–3.10. välisenä aikana.

Nuijamiestenkatu

Nuijamiestenkadulta välillä Sammonkatu–Anni Swanin katu poistetaan 10 huonokuntoista koivua. Uudet koivut istutetaan tilalle ensi keväänä. Kaatotyö aiheuttaa liikenteelle häiriötä ja muutoksia pysäköintijärjestelyihin 3.–4.10. välisenä aikana. Muita yksittäisiä kohteita ovat muun muassa Savilahdenkatu, Mikkelin Lyseo, Menninkäisenpuiston leikkipaikka, Veturikatu ja Päämajankuja. Lisäksi kaupunki valmistautuu uusimaan Urpolanlammen puistossa kolme poppelia, jotka ovat alkaneet kuivua latvasta.

Puiden kaatamisen aikana työskentelyalueilla vallitsevat muuttuneet liikennejärjestelyt.