Mielekäs työ ja innovatiivinen työnantaja toivat Mikaelin ja Katin uuteen kaupunkiin

Mölnlycken työntekijät.

Mölnlycke Healthcare Oy on yksi merkittävimmistä työnantajista Mikkelissä. Haastattelimme yrityksen kahta työntekijää sekä heidän työstään että kokemuksistaan Mikkelistä. Juttu tarjoaa esimakua helmikuussa ilmestyvästä asukaslehdestämme.

HSE-Manager Mikael Korhola ja käyttöpäällikkö Kati Iso-Markku ovat olleet työkavereina nyt muutamien kuukausien ajan. Uusi mielenkiintoinen työ maailman johtavassa haavanhoitotuotteita valmistavassa yrityksessä, Mölnlyckessä, toi molempien perheet Saimaan äärelle Mikkeliin.

Mölnlycke on yksi Mikkelin isoimmista työnantajista. Lähes 600 työntekijää työllistävä Mölnlycke tarjoaa työmahdollisuuksia useissa erilaisissa tehtävissä niin tuotanto- kuin asiantuntijapuolella. Vaikka kyseessä on iso työnantaja, korostuu työkavereiden puheissa työpaikan yhteisöllisyys ja työyhteisön arvostus toisiaan kohtaan. Työnantaja on antanut molemmille työntekijöille paljon tukea uuteen kaupunkiin kotiutumista ajatellen.

Mikaelin työtehtävä koostuu työturvallisuuden asiantuntijatehtävistä. Työturvallisuus on isossa osassa tehdasympäristössä työskennellessä. Työturvallinen tekeminen on jokapäiväisessä työssä paljon näkyvillä, asia on ensiarvoisen tärkeä Mölnlyckellä.  

Kati toimii loppupakkauksen käyttöpäällikkönä tuotannon puolella. Päivittäinen yhteistyö tuotannon kanssa on iso osa työtä esimiestehtävien ja kehittämisen lisäksi. Mikkeli ei ollut Katille entuudestaan tuttu kaupunki, mutta hyppy tuntemattomaan ei pelottanut. Mölnlycken työkulttuuri on ollut erittäin positiivinen yllätys työtä aloittaessa, ja se tuli näkyviin jo rekrytointiprosessissa. 

Meillä saa olla juuri sellainen kuin on. Mölnlyckellä haluamme nähdä jokaisen ihmisen vahvuudet ja niitä vahvuuksia pääsee hyödyntämään myös työtehtävissä. Koska kyseessä on iso työpaikka, meille on suuri rikkaus, että pääsemme hyödyntämään tehtävissä erilaisia persoonia ja osaajia – se on meille voimavara, kuvailee käyttöpäällikkö Kati Iso-Markku.

Mikkeli on osoittautunut vastaanottavaksi, helposti lähestyttäväksi kaupungiksi, jossa ihmiset ovat ystävällisiä ja kaikki tarpeellinen on lähellä. Myös lapset ovat ottaneet paikan nopeasti kodikseen ja helppo koulumatka sekä lapsiperheille suunnatut palvelut saavat kehuja.

– Meidän ainut kokemuksemme Mikkelistä oli Visulahti. Kun kävimme täällä muuttoaikeissa katsomassa paikkoja, meille tuli heti hyvä fiilis. Mikkeli on juuri sopivan kokoinen kaupunki perheellemme. 8-vuotiaalle tyttärellemme löytyi heti useampia harrastusmahdollisuuksia ja ihana koululuokka, joka otti lapsen lämpimästi vastaan jo ennen varsinaista koulun aloitusta, Kati iloitsee.

Mölnlycken Mikkelin tehdas sijaitsee Pursialassa. Kuva: Mölnlycke Healthcare Oy. Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Vaimon enneuni enteili Mikkeliin muutosta
Kun vaimo näki enneunta Mölnlyckellä työskentelystä, oli Mikaelin pakko katsoa, mitä mielenkiintoinen asiantuntijatehtävä toisi tullessaan. Työmahdollisuus tarjoutui LinkedInin kautta.

Muutama kuukausi appiukon seurassa vahvisti ajatusta Mikkeliin muutosta. Eikä mennyt aikaakaan, kun Kirkonvarkauden asuinalueelta löytyi perheelle sopiva koti.

Pienten lasten kanssa hyvät leikkipuistot ja uimahalli ovat olleet molempien perheiden suosiossa. Puheissa korostuu myös kaupungin turvallisuus ja kaupungin monipuoliset liikuntamahdollisuudet.

Vuoden 2023 Mikkelin kaupungin yrityspalkinnon saanut Mölnlycke Healthcare Oy kuuluu Mölnlycke-konserniin, joka on yksi maailman johtavista lääketieteellisiä tuotteita ja ratkaisuja toimittavista yrityksistä. Haavanhoitotuotteita valmistava Pursialan tehdas on toiminut Mikkelissä jo yli 50 vuotta. Mikkelin kaupunginhallitus myönsi Mölnlycke Healthcare Oy:lle vuoden 2023 yrityspalkinnon. Lue lisää.
Artikkelin pääkuva: Kati Iso-Markku ja Mikael Korhola (kuvaaja: Mikko Mäkeläinen).