Raviradantiellä tarjoillaan asiaa kiertotaloudesta 6.3. kello 14–17.30

Muotinäytös.

Mekstiili-hanke yhteistyössä Uutta Elämää Groupin kanssa järjestää kaikille avoimen käsityökahvilan keskiviikkona 6.3.2024 klo 14.00–17.30 osoitteessa Raviradantie 8–10. Osana Mikkelin kiertotalouspäiviä ja Mikkelin kaupungin synttäriviikkoa tapahtuma tarjoaa kierrätysvinkkejä käytöstä poistettujen tekstiilimateriaalien hyödyntämiseen.

Näytillä on kierrätysmateriaaleista toteutettuja käsitöitä paikallisilta toimijoilta. Näitä taidokkaita käsitöitä lahjoitetaan paljon myös hyväntekeväisyyteen. Tilaisuudessa voi tehdä omia käsitöitä, osallistua ohjattuun pajaan tai yhteisölliseen käsityöhön, joka menee hyvään tarkoitukseen. Lisäksi tutustutaan Uutta Elämää Groupin toimintaan esittelykierroksilla kello 14 ja 16.

Paikan päällä jaetaan tietoa poistotekstiilikeräyksestä, sekä järjestetään pop up -keräys, johon voi tuoda muovipussiin pakattuna puhtaita ja tarpeettomia tekstiilejä tapahtuman aikana. Uutta Elämää Groupin aluekeräyspiste on myös avoinna ja kierrätyskelpoista pientavaraa voi lahjoittaa myymälän yhteydessä olevaan pisteeseen aina kello 17.30 asti.

Mekstiili on ryhmähanke, jota toteutetaan yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Metsäsairila Oy:n ja ViaDia Mikkeli ry:n kanssa. Linkki: Lisätietoja Mekstiili-hankkeesta.

Kuva: Vuonna 2023 kiertotalouspäivillä esiteltiin kierrätysvaatteita.