Kulttuuritalo Sotkun kevään 2024 tapahtumakalenteri on julkaistu

Esiintyjiä teatterin lavalla.

Kulttuuritalo Sotkulla (Jääkärinkatu 9) on tiedossa monipuolinen tapahtumakevät, jossa esille pääsevät alueen harrastajateatteriryhmät ja taiteen perusopetuksen opiskelijat. Tarjolla on kokoillan näytelmiä ja kokeilevia demoja, klassikkotekstejä ja uutta draamaa.

Esityskauden aloittaa helmikuussa koko perheen tapahtuma Lasten teatterifestarit. Vintiöt ja Artventures TPO -ryhmät tuovat näyttämölle kaksi ennen näkemätöntä ja omannäköistään esitystä. Hiihtolomaviikolla Teatteriryhmä OUTS tuo ensi-iltaan Minna Canthin novelliin pohjautuvan Kauppa-Lopon. Maaliskuussa nähdään kaksi ryhmälähtöisesti käsikirjoitettua teosta: Teatteri Vivatin Kutsutut ja nuorten Tarapaappa-ryhmän Sortuva sydän.

Lauantaina 6.4. monitaiteinen tapahtuma levittäytyy koko Kulttuuritalo Sotkun tiloihin. Tapahtumassa nähdään liike- ja ääni-improvisaatiota sekä immersiivisiä teoksia, joihin voi astua sisään. Nähtävillä ovat myös elokuvakurssilla syntyneet, metsäaiheiset lyhytelokuvat. Tapahtuman taustalla ovat kokeilevan teatterin ryhmä Luova laboratorio ja laatu- ja kehittämishankkeessa (LAKE22) toteutettu Luova metsä -kurssikokonaisuus.

Muita huhtikuun esityksiä ovat Luovan runoryhmän draamallinen ja visuaalinen runokokonaisuus Kohtaamisia sekä Teatteri KanNun tulkitsema Punaorvot, jonka on kirjoittanut Anneli Kanto. Toukokuun alussa Remppateatteri esittää 20-vuotisjuhlaesityksenään Juha Hurmeen kirjoittaman komedian Making of Lea. Musiikkiteatteriin erikoistunut TPO-ryhmä Vekkuliteatteri esittää tanssin ja laulun värittämän Aladdin-seikkailutarinan. Esityskauden päättää Revyyteatterin Rakkausjuttu, huumorin- ja musiikintäytteinen serenadi rakkaudelle.

Myös kuvataidetta on näytteillä Kulttuuritalo Sotkun yleisölämpiössä. Kuvataiteen nuoret TPO-opiskelijat tuovat näytteille maalaustaidetta isossa koossa. Teokset ovat esillä tilan aukioloaikoina 5.3.–8.4. välisenä aikana.

Kulttuuritalo Sotkun kevään tapahtumakalenteria tullaan jakamaan myöhemmin keväällä paperiversiona esimerkiksi kansalaisopistolla, kirjastossa ja kaupungin virastotalolla.

Tapahtumien järjestäjinä toimivat Mikkelin kansalaisopisto, TAIKA – Taiteen perusopetus sekä Harrastajateatterin tukiyhdistys Hattu ry.