Mikkelin kesän avaus järjestetään 18.5. toimijoiden yhteistyönä – Mukana on hyväntekeväisyyshuutokauppa, eläimiä sekä iloisia ämpäreitä

Kaksi lasta ja taustalla tori ja ihmisiä.

Mikkelin torilla ja keskustan alueelle järjestetään kesän avaus -tapahtuma 18.5.2024. Tapahtuma toteutetaan Mikkelin kaupungin ja keskusta-alueen toimijoiden yhteistyössä.

Toritapahtumat keskittyvät puolen päivän molemmin puolin. Aamupäivällä lapsiperheitä ilahduttavat Mikkelin raviradan paikalle tuomat rapsutushevoset ja ponit sekä ravinuorten toteuttama kepparirata. Myös Hulivilikarnevaalien Eevert-kettu ja LähiTapiolan Kamu-kissa ovat tavattavissa torialueella. Alueella on jaossa myös ilmapalloja.

Tapahtuman juontaa Päivi Haapalehto. Torin lavalla nähdään muun muassa muun muassa hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa huudettavana on Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelin Bar´N´Night-ravintolan suuri discopallo. Pallon halkaisija on metri ja painoa sillä on 22 kiloa. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus huutaa palloa tilaisuudessa tai jättää siitä ennakkotarjouksia. Ennen tapahtumaa toteutetaan äänestys, jossa pääsee vaikuttamaan hyväntekeväisyyskohteen valintaan. Huutokaupan toteuttaa Mikkelin nuorkauppakamari ry yhteistyössä Mikkelin kaupungin ja Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelin kanssa. Huutokaupan yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Huutokaupan lisäksi torilla pääsee nauttimaan toribarresta Maija Oksan ohjaamana. Barre on koko kehon treeni, jonka juuret ovat klassisen baletin tankoharjoittelussa. Toribarre on kaikille avoin ja siihen ei vaadita aikaisempaa kokemusta tai erillisiä varusteita.

Torin lavalla saadaan nauttia myös kulttuurista. Mikkelin musiikkijuhlat tuovat oman musiikillisen tervehdyksensä tapahtumaan. Saimaanportin yhtenäiskoulun 7M-musiikkiluokka esiintyy. Mikkelin teatteri on myös mukana tapahtumassa.

Torille on lisäksi tulossa useita kojuja, joissa esitellään paikallista toimintaa. Torilla on mahdollista tutustua golfiin, Mikkelin Yrittäjien toimintaan tai nauttia vaikka Rami´s Burger pop up -pisteen herkkuja. Kesän alkamista voi juhlistaa myös piipahtamalla avoinna oleviin torikahviloihin.  Uutta Elämää Groupin pop up -pisteellä voi tehdä kierrätyslöytöjä ja samalla tukea alueen työllisyyttä.  

Paikalliseen historiaan pääsee tutustumaan lyhyillä kävelykierroksilla, joita vetää asiantuntevat Mikkelin oppaiden oppaat. Teemoina kierroksilla on Marski sekä torin ympäristön tarinat. Kierrokset ovat maksuttomia, mutta niille toivotaan ennakkoilmoittautumista. Ennakkoon lipun kierroksille voi noutaa tapahtumaviikolla Mikkelin matkailun pisteeltä kaupungin virastotalolta sen aukioloaikoina tai tapahtumapäivänä torin muikkukopista kello 9.30 alkaen. 

Kesän avaus näkyy laajasti kaupungin keskustassa

Kesän avaus -tapahtuma jalkautuu tänä vuonna toria laajemmalle alueelle. Kauppakeskus Akseli ja Tavaratalo Carlson järjestävät ohjelmaa toimipaikoissaan, mutta myös Akselin edessä olevalla kävelykadulla. Akselin ja Carlsonin kesän avaus -tapahtuma on kolmipäiväinen ja se huipentuu juuri lauantaihin 18.5.2024.  Teatteriravintola Ilossa on lauantaina 18.5. avoimet ovet, jossa kahvitarjoilu ja syksyn 2024 ohjelmatarjonnan esittelyä. Koska suomalaiset ovat ämpärikansaa, jaossa on myös Iloisia ämpäreitä.

Tapahtuma on toimijoiden yhteisponnistus

Tapahtumaa on ideoitu pitkin talvea ja alkukevättä keskustan toimijoiden yhteisillä aamukahveilla. Yhteiset tapaamiset ovat nyt tuomassa toivottua tulosta.

– Tapahtumasta on kehkeytymässä hyvän mielen tapahtuma, joka avaa Mikkelin keskustan kesäkauden. Kaikki toimijat ovat tervetulleita mukaan, kannustaa tapahtuman koordinoimisesta vastaava kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Heidi Hänninen.

Tapahtumaohjelma ohjelma on luettavissa osoitteessa www.mikkeli.fi/kesanavaus24. Tapahtumaohjelma täydentyy.

Kuva: Pihla Liukkonen