Kaupunginvaltuusto päättää Veturitallien alueesta ja talouden tasapainotusohjelmasta – Seuraa kokousta suorana maanantaina 11.12. alkaen kello 17

Veturitallien rakennus talvella.

Mikkelin kaupunginvaltuusto kokoontuu vuoden 2023 viimeiseen kokoukseensa maanantaina 11.12. Kokous alkaa kello 17 ja sitä voi seurata joka paikan päällä kaupungintalon valtuustosalissa (Raatihuoneenkatu 8–10) tai suorana verkkolähetyksenä kaupungin Youtube-kanavalta.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Veturitallien alueen tontinluovutuksen esisopimuksen Nordic Icon Consulting Oy:n eli Nordiconin kanssa. Mikkelin kaupungin ja Nordiconin tavoitteena on, että alueelle rakentuu kahden vuoden aikana kaikkiaan 21 000 neliömetrin kokoiset erikoiskaupan tilat kauppakeskukselle ja liikerakennukselle. Historialliset veturitallit kuuluvat kiinteistökauppaan. Korttelialueiden luovutushinnaksi on sovittu hieman yli 3,2 miljoonaa euroa​. Lue lisää täältä.

Osana talouden kokonaisvakauttamista Mikkelin kaupunki valmistelee tasapainotusohjelmaa, jolla tavoitellaan kolmen miljoonan euron vuotuisia käyttötaloussäästöjä vuoteen 2026 mennessä. Tavoitteeksi asetettu kolmen miljoonan euron säästösumma on jaettu kaupungin kolmen palvelualueen kesken. Toimenpiteet on suunniteltu toteutettavaksi vuosien 2024–2026 aikana.

Linkki: Kokouksen esityslista

Muita aiheita kokouksessa ovat muun muassa Mikkelin kasvuohjelma ja itäisen alueen päiväkoti- ja kouluverkkoselvitys, josta kaupunginvaltuusto saa sisäisen tiedotuksen ennen varsinaista kokousta.

Kuva: Mikkelin Veturitallit (kuvaaja: Mikko Mäkeläinen).