Tietoa Mikkelistä

Nuorten kesätyöt

Mikkelin kaupungin kesätyöhaku
alkaa 1.2.2023

Kesätyö

Ketä palkataan

Kesätyöntekijällä tarkoitetaan lomakautena 2.5. – 30.9.2023 kesätyöntekijäksi määräajaksi palvelukseen otettua koululaista, opiskelijaa tai muuta nuorta, jolta puuttuu alan ammattitutkinto tai ammattitaito. Mikkelin kaupunki palkkaa kesätöihin vähintään 15 vuotta täyttäneitä, mikkeliläisiä koululaisia ja opiskelijoita (peruskoululaisia, lukiolaisia ja ammatillisen toisen asteen opiskelijoita) ja tietyissä tehtävissä ammattikorkeakoululaisia ja yliopisto-opiskelijoita. Kesätöiden hakuaika oli 1.-28.2.2023.

Miten ilmoitamme

Kesätyövalinnat tehdään koronatilanteen mahdollistamien aikataulujen ja tilanteen mukaisesti.

Kaupungin kesätöitä hakeneille informoidaan viimeistään viikolla 16 ajankohtaista tiedotetta kaupungin kesätyöntilanteesta ja sen etenemisestä.

Kesätyöpaikkojen osalta on huomioitavaa, että työnantajan mahdollisuus tarjota kesätyöpaikkoja voi muuttua, jos koronatilanne aiheuttaa työnantajalle toimintaan rajoituksia. Osapuolia sitova työsopimus voidaan tehdä ehkä vasta hieman ennen työsuhteen alkamista.

Kesätyöntekijöiden palvelussuhde ja kuukausipalkka

Kesätyöntekijöiden palvelussuhde on pääosin noin kuukauden mittainen. Kesätyöntekijöille tehdään työsopimus, joka allekirjoitetaan molemminpuolisesti.

Kesätyötehtävien kuvaukset

Käy tutustumassa kesätyötehtävien kuvauksiin:

Opastus- ja asiakaspalvelutehtävät, tietohallinnon sekä viestinnän tehtävät

Ruokapalveluiden- ja puhtauden tehtävät, Pelastuslaitoksen tukitehtävät, alueiden ylläpitotehtävät

Varhaiskasvatuksen, yleisten kulttuuripalveluiden, nuorisotyön, liikunnanohjauksen- ja uimakoulujen tehtävät, Otavan Opiston kesätyötehtävä

Terveys- ja ympäristötarkastajan tehtävät 

Kesätöiden hakeminen

Kesätöitä haetaan kirjautumalla Kuntarekryn rekrytointijärjestelmään, jonne hakijan on rekisteröidyttävä. Järjestelmään luodaan oma käyttäjätunnus ja salasana ja ne tulee säilyttää huolellisesti. Haun käynnissä ollessa hakemuksen tietoja voi muuttaa omilla tunnuksilla osoitteessa www.kuntarekry.fi – Kirjaudu. Jos olet jo rekisteröitynyt aiemmin Kuntarekryyn ja sinulla on tunnukset, niin pääset kirjautumaan niillä suoraan järjestelmään.

Kesätyötä varten täytetään vain yksi hakulomake, lomakkeella kysytään missä yksikössä työskentelisit mieluiten, toiseksi mieluiten sekä oletko kiinnostunut työskentelystä muissa yksiköissä. Terveys- ja ympäristötarkastajan tehtäviin on erilinen oma hakulomakkeensa. Kun olet täyttänyt hakulomakkeen, hakemus lähetetään painikkeesta Lähetä hakemus. Hakijan sähköpostiosoitteeseen tulee vahvistus hakemuksen tallentumisesta Kuntarekry- järjestelmään. Jos viestiä ei tule muutaman tunnin kuluessa, kannattaa tarkistaa, että viesti ei ole joutunut sähköpostilaatikon roskapostikansioon. Mikäli viestiä ei löydy roskapostikansiostakaan, ota yhteyttä osoitteeseen rekrytointi (at) mikkeli.fi. Mikkelin kaupungin kesätyörekrytoinnissa tarkistetaan, että hakemus on saapunut onnistuneesti perille.

Kesätyösetelit

Kesätyöpaikkojen lisäksi haettavana on kesätyöseteleitä, joiden hakuaika on 1.2.-31.5.2023.

Lue lisää:
Kesätyöseteli

Yhteydenotot
Mikkelin kaupungin henkilöstöpalvelut
rekrytointi(at)mikkeli.fi