Tietoa Mikkelistä

Nuorten kesätyöt

Mikkelin kaupungin kesätyöhaku

Kesätyöhaku on päättynyt 29.2.2024

Saimme yhteensä 396 kesätyöpaikkahakemusta. Suosituimmat hakukohteet olivat liikuntapaikkojen ylläpitotehtävät, varhaiskasvatuksen tehtävät ja kirjaston tehtävät. Hakemusten käsittely yksiköissä on aloitettu, ensin valitaan haastateltavat ja lopulliset valinnat tehtäviin tehdään huhtikuun puoliväliin mennessä.

Ketä palkataan

Kesätyöntekijällä tarkoitetaan lomakautena 2.5. – 30.9.2024 kesätyöntekijäksi määräajaksi palvelukseen otettua koululaista, opiskelijaa tai muuta nuorta, jolta puuttuu alan ammattitutkinto tai ammattitaito. Mikkelin kaupunki palkkaa kesätöihin vähintään 15 vuotta täyttäneitä, mikkeliläisiä koululaisia ja opiskelijoita (peruskoululaisia, lukiolaisia ja ammatillisen toisen asteen opiskelijoita) ja tietyissä tehtävissä ammattikorkeakoululaisia ja yliopisto-opiskelijoita. Kesätöiden hakuaika oli 1.-29.2.2024.

Miten ilmoitamme

Kesätyövalinnat tehdään pääosin maalis-huhtikuun aikana. Kaupungin yksiköt ja yhteistyökumppanit ilmoittavat valinnoistaan. Kaikille kaupungin kesätyötä hakeneille ilmoitetaan hakemuksessa mainittuun sähköpostiin viikolla 16 kaupungin kesätyövalintojen tilanne.

Kesätyöntekijöiden palvelussuhde ja kuukausipalkka

Kesätyöntekijöiden palvelussuhde on pääosin noin kuukauden mittainen. Kesätyöntekijöille tehdään työsopimus, joka allekirjoitetaan molemminpuolisesti. Palkkataso on määritelty kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimus (KVTES) mukaisesti. Yleistyöajassa työskentelevän kuukausipalkka on 988,27 euroa (työaika 38,25h/vko), toimistotyöajassa työskentelevän 920,82 euroa (työaika 36,25h/vko) sekä työnjohdollisissa ja vaativammissa tehtävissä työskentelevän 1260,13 euroa.

Kesätyötehtävien kuvaukset

Käy tutustumassa kesätyötehtävien kuvauksiin:

Opastus- ja asiakaspalvelutehtävät, tietohallinnon sekä viestinnän tehtävät

Ruokapalveluiden- ja puhtauden tehtävät ja liikuntapaikkojen ylläpitotehtävät, maaseututoimen tehtävä

Varhaiskasvatuksen, yleisten kulttuuripalveluiden, nuorisotyön, liikunnanohjauksen- ja uimakoulujen ja Otavan opiston tehtävät

Terveys- ja ympäristötarkastajan tehtävät 

Kesätöiden hakeminen

Kesätöitä haetaan kirjautumalla Kuntarekryn rekrytointijärjestelmään, jonne hakijan on rekisteröidyttävä. Järjestelmään luodaan oma käyttäjätunnus ja salasana, ne tulee säilyttää huolellisesti. Haun käynnissä ollessa hakemuksen tietoja voi muuttaa omilla tunnuksilla osoitteessa www.kuntarekry.fi – Kirjaudu. Jos olet jo rekisteröitynyt aiemmin Kuntarekryyn ja sinulla on tunnukset, niin pääset kirjautumaan niillä suoraan järjestelmään.

Kesätyötä varten täytetään vain yksi hakulomake, lomakkeella kysytään missä yksikössä työskentelisit mieluiten, toiseksi mieluiten sekä oletko kiinnostunut työskentelystä muissa yksiköissä. Kun olet täyttänyt hakulomakkeen, hakemus lähetetään painikkeesta Lähetä hakemus. Hakijan sähköpostiosoitteeseen tulee vahvistus hakemuksen tallentumisesta Kuntarekry- järjestelmään. Jos viestiä ei tule muutaman tunnin kuluessa, kannattaa tarkistaa, että viesti ei ole joutunut sähköpostilaatikon roskapostikansioon. Mikäli viestiä ei löydy roskapostikansiostakaan, ota yhteyttä osoitteeseen rekrytointi(at)mikkeli.fi. Mikkelin kaupungin kesätyörekrytoinnissa tarkistetaan, että hakemus on saapunut onnistuneesti perille.

Kesätyösetelit

Kesätyöpaikkojen lisäksi haettavana on kesätyöseteleitä, joiden hakuaika on 1.2.-31.5.2024.

Lue lisää:
Kesätyöseteli

Yhteydenotot
Mikkelin kaupungin henkilöstöpalvelut
rekrytointi(at)mikkeli.fi