Tietoa Mikkelistä

Opiskelijalle

Korkeakoulutusta Mikkelissä tarjoavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu eli XAMK, Mikkelin yliopistokeskus sekä Mikkelin kesäyliopisto.

Ammatillista koulutusta tarjoavat Etelä-Savon ammattiopisto Esedu sekä Suomen Nuoriso-opisto. Lukiokoulutuksen nettisivut ovat osoitteessa oppiminen.mikkeli.fi.

Tutustu Mikkelin ja koko Etelä-Savon opinahjoihin Savostamo-verkkosivustolla osoitteessa savostamo.fi. Sivustolla on myös koulutushaku, josta voi hakea omiin intresseihin perustuen valitun kattauksen koulutuksia alueelta. Tällä hetkellä sivustoa ylläpitää 16 eteläsavolaista oppilaitosta ja Etelä-Savon maakuntaliitto. 

Etsitkö asuntoa opintojesi ajaksi?

MOAS, Mikkelin opiskelija-asunnot Oy, vuokraa asuntoja peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville oppilaille ja muille nuorille.

Ohjaamo Olkkari palvelee alle 30-vuotiaita

Ohjaamo Olkkariin voi olla yhteydessä, jos etsii itselleen uudessa kaupungissa tietoa, neuvontaa tai ohjausta esim. asumiseen, talouteen, vapaa-aikaan, harrastuksiin tai elämänhallintaan. Olkkarista saa myös tukea opiskeluasioissa sekä työllistymisessä.

www.ohjaamoolkkari.fi

Muita kaupungissa toimivia oppilaitoksia

Otavia
Mikkelin kansalaisopisto