Tietoa Mikkelistä

Alueen käyttölupa

Olen valinnut tapahtumalleni paikan – mitä seuraavaksi?

Tapahtumajärjestäjän tulee aluevalinnan jälkeen anoa ko. alueelle tapahtumalupaa alla olevan linkin kautta.

Tapahtumalupahakemus
Tapahtumalupahakemukseen on hyvä liittää kartta, johon on merkitty tapahtuma-alue.
Lupahakemus tulee tehdä mahdollisimman aikaisin, että ruuhka-aikoinakin hakemus ehditään käsittelemään ja saat luvan tapahtumallesi ajoissa.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä mahdollisimman pian, minkä jälkeen tehdään lupapäätös. Myönteinen päätös tulee tiedoksi sähköpostitse annettuun osoitteeseen.

Tapahtuma-alueisiin liittyvät tiedustelut ja yhteydenotot tori(at)mikkeli.fi

Vuokraus- ja käyttöpalveluiden aluemaksut löydät täältä. Ohjeet ja yhteystiedot torilla pidettäviin tapahtumiin sekä torisäännön ja -taksan löydät täältä.

Maankäyttölupa

Kaikkiin ulkoilmatapahtumiin tarvitaan maankäyttölupa. Maankäyttölupa haetaan maanomistajalta eli Mikkelin kaupungin vuokraus- ja käyttöpalvelut -yksiköstä. Kun haet tapahtumalupaa Mikkelin kaupungin maa-alueelle, myönnetään alueen maankäyttölupa samassa yhteydessä. Mikäli tapahtuma on maksuton, Mikkelin kaupunki tarjoaa alueen maksutta käyttöön.

Haluatko perustaa leirintäalueen tapahtuman yhteyteen?

Tilapäisen leirintäalueen perustamisesta ja alueen toiminnan olennaisesta muuttamisesta on viimeistään kolme kuukautta ennen toiminnan aloittamista tai muuttamista tehtävä ulkoilulain 20 § mukainen kirjallinen ilmoitus alueen sijaintikunnan määräämälle leirintäalueviranomaiselle, joka Mikkelissä on Mikkelin seudun ympäristölautakunta. Ilmoituksen tulee sisältää tarpeelliset tiedot leirintäalueen pitäjästä ja alueen sijainnista sekä toiminnan luonteesta ja laajuudesta.

Yhteystiedot

Vuokraus ja käyttöpalvelut
tori(at)mikkeli.fi
Raatihuoneenkatu 8-10
50100 Mikkeli

palvelujohtaja
Linda Asikainen
linda.asikainen(at)mikkeli.fi
puh. 040 129 4914

toimistosihteeri
Mira Myyryläinen
mira.myyrylainen(at)mikkeli.fi
puh. 040 129 4906