
Ruoka- ja puhtauspalvelut tarjoaa päivittäin noin 9 500 lounasateriaa 54 eri keittiössä ja vastaamme yhteensä 140 000 neliömetrin siivouksesta. Toimintamme kantavina arvoina ovat suomalaisuus ja Etelä-Savon elinvoimaisuus sekä ekologisuus. Nämä arvot näkyvät jokapäiväisessä toiminnassa muun muassa elintarvikevalinnoissa, joissa suosimme lähi- ja luomutuotteita. Puhtauspalveluissa siivousmenetelmät ovat ekologisia ja ympäristön hyvinvoinnin huomioivia. Käytämme mm. Allergia- ja astmaliiton suosittelemia pesu- ja puhdistusaineita. Tutustu esitteeseemme
Hakeminen töihin
Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut hakee sijaisia KuntaRekryssä ylläpidettävään sijaisrekisteriin kesken vuoden täytettäviä sijaisuuksia varten. Sijaisuuksien pituudet vaihtelevat päivästä useisiin kuukausiin. Osa pidemmistä sijaisuuksista ja vakituiset tehtävät laitetaan erilliseen hakuun. Työnhakijan kannattaa siis seurata Mikkelin kaupungin avoimia työpaikkoja ympäri vuoden. Sijaisrekisteri
Osaamisvaatimukset
Sijaiselta edellytetään ruoka- tai puhtausalan ammatillista koulutusta tai vankkaa alan työkokemusta. Sijaisrekisteriin voivat hakea myös alalle opiskelevat tai alalle aikovat. Harkinnan mukaan sijaisrekisteriin voi päästä myös muun koulutuksen omaava.
Yli kolmen kuukauden työsuhteessa kaikilta alaikäisten lasten parissa työskenteleviltä edellytetään rikosrekisteriotteen esittämistä ennen työsuhteen aloittamista. Yli kolmen kuukauden työsuhteessa keittiötyötä tekeviltä edellytetään hygieniaosaamistodistusta.
Harjoittelu- ja työssäoppimispaikat
Meillä on koko ajan tarjolla harjoittelu- ja työssäoppimispaikkoja ruoka- tai puhtauspalvelualan kaikissa työtehtävissä. Voit myös tulla työkokeiluun tutustumaan alojen töihin ennen kuin olet aloittanut opiskeluja.
Tarjoamme myös esimiesharjoittelupaikkoja niin keittiön ja siivouksen työnjohdollisissa tehtävissä kuin moniammatillisten tiimien johtotehtävissä.
Tehtävät ruokapalveluissa
Palvelukeittiöt
– koulut Mikkelin kantakaupungin alueella
– ruokapalvelutyöntekijän pääasiallisia tehtäviä: energialisäkkeiden kypsennys, asiakaspalvelu, astiahuolto, keittiön ja ruokasalin puhtaanapito
– palvelutyöntekijän pääasiallisia tehtäviä: avustaminen lounasruokailun tarjoilussa ja astiahuollossa, muu työaika tilahuoltajan tehtäviä
Valmistuskeittiöt
– kokin tehtävät päiväkodeissa Mikkelin kantakaupungin alueella:
* itsenäinen ruoanvalmistustaito (aamupala, lounas, välipala), asiakaspalvelu ja keittiön puhtaanapito
* edellytetään erityisruokavaliotuntemusta ja pidemmissä sijaisuuksissa tilausosaamista
– ruokapalvelutyöntekijän pääasialliset tehtävät valmistuskeittiössä:
* erilaiset keittiötyöt poislukien itsenäinen ruoanvalmistus, asiakaspalvelut, astiahuolto, keittiön puhtaanapito
Tehtävät puhtauspalveluissa
– laitoshuoltajan tehtävät palvelukeskuksissa ja -taloissa, akuuttiosastolla tai terveyskeskussairaalassa
– tilahuoltajan tehtävät kouluilla, terveysasemilla tai erilaisissa julkisissa tiloissa (muun muassa kirjastot ja virastot)
– palvelutyöntekijän tehtävät kouluilla: pääasiassa tilahuoltajan tehtävät, lisäksi avustaminen lounasruokailun tarjoilussa ja astiahuollossa
Hakeminen sijaiseksi
Pyydämme jättämään sähköisen hakemuksen KuntaRekryn sijaisrekisteri-ilmoituksen kautta. Hakemukseen tulee liittää pdf-tiedostona tutkintotodistukset ja/tai opiskelijan opintorekisteriote.
Sovi haastatteluajasta hakemuksen jätettyäsi rekrytoinnin yhteyshenkilö, palvelupäällikkö Airi Mattilan kanssa puhelimitse 044 794 3280. Haastattelussa tulee esittää alkuperäiset todistukset.
Jos tarvitset apua hakemuksen jättämisessä, soita numeroon ma – pe (05) 234 4989 (klo 7 – 15).
Hakeminen harjoitteluun
Avoimet harjoittelupaikat: palvelupäällikkö Anne Kalin, p. 044 794 3280.