Tietoa Mikkelistä

Opastus- ja asiakaspalvelutehtävät, tietohallinnon sekä viestinnän tehtävät

Kirjasto

Kirjastossa kesätyöntekijän töihin kuuluu muun muassa hyllyttämistä, aineiston kunnon tarkastamista ja asiakaspalvelua. Lisäksi kesätyöntekijä voi osallistua esimerkiksi aineistonäyttelyiden tekemiseen ja kirjaston somekanavien päivitykseen. Kesätyöpaikkoja on kaupunkialueen lisäksi Haukivuoren ja Ristiinan kirjastoissa.

Museot

Mikkelin kaupungin museot tarjoaa kesätöitä nuorille eri puolilla kaupunkia sijaitsevien museokohteiden valvonta- ja opastustehtävissä. Painotamme erityisesti asiakaspalvelutaitoja. Työtehtävät ajoittuvat toukokuusta elokuuhun yhden kuukauden pituisina jaksoina. Museon kesäkohteista Harjukosken mylly sijaitsee kaupunkialueen ulkopuolella, muutoin kohteet ovat kaupunkialueella.

Tietohallinto

Tietohallinnon kesätöissä (1 paikka) pääset kurkistamaan kaupungin it-kenttään sekä hoitamaan erilaisia tietoteknisiä töitä. Mahdollisia tehtäviä ovat käyttäjien tukeminen päivittäisissä askareissa, it-laitteiden käsittely (mm. päivitykset, resetoinnit, huolto). Tehtävät räätälöidään hakijan kokemuksen mukaan, mutta ota mukaan avoin mieli!

Urpolan luontokeskus

Urpolan luontokeskus on auki kesällä 2024 kesäkuusta elokuun loppuun (toukokuussa sopimuksen mukaisesti ja syyskuussa ensimmäisen ja toisen viikon aikana sopimuksen mukaisesti). Päivitämme aukioloaikoja tarkemmin kevään aikana.  

Urpolan luontokeskuksen toiminnasta vastaa toiminnanohjaaja, jonka avustajiksi palkataan kesällä 2024 7 opasta (pääsääntöisesti 1 kk:ksi kerrallaan), joiden tehtävänä on esitellä Urpolan luontokeskuksen näyttelyä luontokeskuksessa vieraileville (kesän 2024 näyttelyn teema tarkentuu kevään aikana). Oppaiden tehtäviin kuuluu ohjata luontokeskuksessa vierailevia ryhmiä, joista suurin osa on päiväkoti- ja koululaisryhmiä (alakoulu). Lisäksi työhön sisältyy näyttelyn valmisteluun ja ylläpitoon ja yleisen siisteyden ylläpitoon liittyviä tehtäviä. Oppaalta odotetaan reipasta ja iloista asennetta työhön ja asiakaspalveluun, oma-aloitteisuutta ja kykyä tulla lasten kanssa toimeen. Työhön sisältyy myös viikonlopputyötä.   

Haukivuoren aluejohtokunta

Haukivuoren aluejohtokunta hakee omatoimiseen työhön kykenevää nuorta kesätyöntekijää. Työtehtäviin kuuluu uimapaikkojen hoito, “fillarilähettinä” toimiminen (tavaroiden kuljetusta sähköpyörällä), ilmoitustaulujen ylläpito ja some-päivitysten tekemistä (Facebook, Instagram, TikTok). Aloitus 3.6 tai sopimuksen mukaan (työnkesto 1kk)

Lisätietoja: Sanna Saloviin +358 50 5438335 sanna@wanhaosula.fi

Viestintä

Viestinnän kesätyöntekijä (1 paikka): Työtehtävät koostuvat valokuvauksesta, videokuvauksesta, tapahtumiin liittyvistä avustavista tehtävistä sekä Nuorten silmin -blogin kirjoittamisesta. Vaatimuksena on kiinnostus valokuvaukseen, alan harrastuneisuus, sosiaalisen median kanavien tuntemus sekä oma-aloitteisuus ja ulospäinsuuntautuneisuus.