Tietoa Mikkelistä

Opastus- ja asiakaspalvelutehtävät, tietohallinnon sekä viestinnän tehtävät ja Suomenniemen aluejohtokunnan tehtävä

Kirjasto

Kirjastossa kesätyöntekijän töihin kuuluu muun muassa hyllyttämistä, aineiston kunnon tarkastamista ja asiakaspalvelua. Lisäksi kesätyöntekijä voi osallistua esimerkiksi aineistonäyttelyiden tekemiseen ja kirjaston somekanavien päivitykseen. Kesätyöpaikkoja on kaupunkialueen lisäksi Haukivuoren ja Ristiinan kirjastoissa.

Museot

Mikkelin kaupungin museot tarjoaa kesätöitä nuorille eri puolilla kaupunkia sijaitsevien museokohteiden valvonta- ja opastustehtävissä. Painotamme erityisesti asiakaspalvelutaitoja. Työtehtävät ajoittuvat toukokuusta elokuuhun yhden kuukauden pituisina jaksoina. Museon kesäkohteista Harjukosken mylly sijaitsee kaupunkialueen ulkopuolella, muutoin kohteet ovat kaupunkialueella.

Tietohallinto

Tietohallinnon kesätöissä (1 paikka) pääset kurkistamaan kaupungin it-kenttään sekä hoitamaan erilaisia tietoteknisiä töitä. Mahdollisia tehtäviä ovat käyttäjien tukeminen päivittäisissä askareissa, it-laitteiden käsittely (mm. päivitykset, resetoinnit, huolto). Tehtävät räätälöidään hakijan kokemuksen mukaan, mutta ota mukaan avoin mieli!

Urpolan luontokeskus

Urpolan luontokeskus on auki kesällä 2023 huhtikuusta syyskuuhun. Urpolan luontokeskuksen toiminnasta vastaa toiminnanohjaaja, jonka avustajiksi palkataan kesällä 2023 kuusi (6) opasta (pääsääntöisesti 1 kk:ksi kerrallaan), joiden tehtävänä on esitellä Urpolan luontokeskuksen näyttelyä (kesän 2023 näyttelyn teema tarkentuu kevään aikana) luontokeskuksessa vieraileville ja ohjata luontokeskuksessa vierailevia ryhmiä, joista suurin osa on päiväkoti- ja koululaisryhmiä (alakoulu). Lisäksi työhön sisältyy näyttelyn valmisteluun ja ylläpitoon sekä yleisen siisteyden ylläpitoon liittyviä tehtäviä. Oppaalta odotetaan reipasta ja iloista asennetta työhön ja asiakaspalveluun, oma-aloitteisuutta ja kykyä tulla lasten kanssa toimeen. Työhön sisältyy myös viikonlopputyötä.

Viestintä

Viestinnän kesätyöntekijä (1 paikka): Työtehtävänä on sosiaalisen median sisältöjen tuottaminen, valokuvaus sekä pienet kirjoitustehtävät.  Vaatimuksena on kiinnostus viestintään ja/tai valokuvaukseen, alan harrastuneisuus, sosiaalisen median kanavien tuntemus sekä halu toimia aktiivisesti erilaisissa vuorovaikutustilanteissa.

Suomenniemen aluejohtokunta

Suomenniemen aluejohtokunta hakee reipasta ja omatoimiseen työhön kykenevää 15 vuotta täyttänyttä nuorta osa-aikaiseen työsuhteeseen kesän 2023 ajalle. 

Työtehtäväsi muodostuvat seuraavasti:

  • sometykki – tuotat sosiaaliseen mediaan sisältöjä Suomenniemeltä
  • matkailuneuvoja – kerrot Suomenniemen nähtävyyksistä ja tapahtumista
  • tiimityöntekijä – toimit mm. Suomenniemen kyläpaattien vuokraustiimissä
  • sekä muut aluejohtokunnan määrittelemät vastaavat työtehtävät

Tehtävässä tarjotaan yhden kuukauden työaikaa keskikesälle. Työaika voi jakautua joustavasti kesä-elokuulle. Tarkemmasta työajasta ja -tehtävistä sovitaan valitun kesätyöntekijän kanssa. Työssä tarvitaan perustason digitaitoja sekä kokemusta sosiaalisen median työkalujen käytöstä sekä valmiuksia asiakaspalvelutehtäviin.  Harrastuneisuus valokuvaamiseen sekä mahdollisuus oman auton, mopon tai polkupyörän käyttöön katsotaan eduksi