Tietoa Mikkelistä

Kierrokset jätevedenpuhdistamolla

Mikkelin synttäriviikolla kaupunkilaisilla on mahdollisuus tutustua Mikkelin jätevedenpuhdistamoon

Paikkoja kierroksille on yhteensä 100.

Lähtö kierroksille Mannerheimintien varresta, Matkahuollon torin puoleiselta tilausajopysäkiltä perjantaina 10.3.2023

Lähdöt klo 9.00, 11.00, 13.00 ja 15.00.

****

Kierrokset TÄYNNÄ!

Ilmoittautuminen klo 9.00 alkavalle kierrokselle tästä linkistä.

Ilmoittautuminen klo 11.00 alkavalle kierrokselle tästä linkistä.

Ilmoittautuminen klo 13.00 alkavalle kierrokselle tästä linkistä.

Ilmoittautuminen klo 15.00 alkavalle kierrokselle tästä linkistä.

Huom! Jokainen henkilö tulee ilmoittaa erikseen!

****

Mikkelin kaupungin syntymäpäiväviikon perjantaina 10.3.2023 kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan Mikkelin jätevedenpuhdistamoon. Lähtö kierroksille tapahtuu Mannerheimintien varresta, Matkahuollon torin puoleiselta tilausajopysäkiltä bussilla. Kierros bussimatkoineen kestää hieman alle kaksi tuntia. Kierroksille on rajoitettu määrä paikkoja ja paikat varataan etukäteen verkossa. Ilmoittautuminen tutustumiskierroksille avautuu torstaina 23.2.2023 klo 10. Kierrosten ilmoittautuminen päättyy perjantaina 3.3.2023 tai heti kun kierrokset täyttyvät.

Päivän aikana kierroksia järjestetään yhteensä neljä kappaletta. Kierrokset alkavat torin laidalta kahden tunnin välein. Kierrokselle ei ole mahdollista osallistua omalla autolla, vaan kaikkien osallistujien tulee hyödyntää maksutonta yhteiskyyditystä.

Kierroksen aikana kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan nykyaikaiseen jäteveden käsittelyprosessiin. Mikkelin uusi jätevedenpuhdistamo on kiinnostanut alan asiantuntijoita maailmanlaajuisesti ja laitokselle onkin järjestetty useita kymmeniä asiantuntijoiden ryhmävierailuja. Synttäriviikon vierailut ovat kuitenkin poikkeuksellisia, sillä nyt kaikilla kaupunkilaisilla on mahdollisuus tutustua uudenaikaiseen jätevedenpuhdistamoon asiantuntijoiden avustuksella. Esillä on myös Blue Economy Mikkeli -vesiosaamiskeskus ja puhdistamon operointia hoitava Operon.

Puhdistamokierroksella joudutaan liikkumaan portaissa, joten se ei sovi liikuntarajoitteisille. Kierroksen aikana on tärkeää noudattaa oppaiden ohjeita.