Tietoa Mikkelistä

Mikkelin Kesän avaus 2024

Ilmakuva Mikkelin torista.

Mikkelin torilla ja keskustan alueelle järjestetään kesän avaustapahtuma 18.5.2024. Tapahtuma toteutetaan Mikkelin kaupungin ja keskusta-alueen toimijoiden yhteistyössä.

Torilla tapahtuu klo 10-14

Juontajana toimii Päivi Haapalehto.

Ohjelmaa lapsille ja lapsenmielisille
Rapsutushevosia ja poneja klo 10-12
Mikkelin ravirata tuo torille hevosia ja ponia ihasteltavaksi ja rapsuteltavaksi.
Kepparirata klo 10-12
Tule testaamaan Ravinuorten kepparirataa. Oma keppari mukaan!
Hulivilikarnevaalien Eevert-kettu tavattavissa torilla klo 10, 11 ja 12. Säävaraus.
LähiTapiolan Kamu kissa tavattavissa torilla klo 10.30, 11.30 ja 12.30. Säävaraus.
Jukuri-maskotti Heimo tavattavissa torilla klo 10.15 ja 11.15. Säävaraus.
Sateen sattuessa maskotit seikkailevat tavaratalo Carlsonilla sekä kauppakeskus Akselissa.
Maksullinen Bungee Trampoliini. Säävaraus.

Torin lavaohjelmaa (Osalla ohjelmaa säävaraus)
Tapahtuman avaussanat klo 10.00
Mikkelin kansantanssin ystävät ry:n tanssiesitys klo 10.30. Esityksellä Mikkelin kansantanssin ystävät ry juhlistaa 18.5. vietettävää Kansantanssin ja kansanmusiikin päivää. 
Mikkelin Musiikkijuhlien musiikkitervehdys ja kesän 2024 ohjelman esittely klo 11.00 Festivaalijohtaja Mirva Helske avaa kesän musiikkijuhlien ohjelmaa. Musiikkitervehdyksen toteuttavat trumpetisti Ville Viitakoski ja pianisti, festivaalijohtaja Mirva Helske
Toribarre klo 11.30
Ohjaajana Maija Oksa. Barre on supertehokas koko kehon treeni, jonka juuret ovat klassisen baletin tankoharjoittelussa. Barre vahvistaa ja huoltaa erityisesti niitä lihaksia, joita nykyaikainen istuva elämäntyyli laiminlyö Barren ainutlaatuinen treenin tuntu on koettava itse – innostava, haastava, voimaannuttava ja ehdottoman koukuttava!
Hyväntekeväisyyshuutokauppa klo 12.00
Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelissä sijainneen Bar´N´Night-ravintolan discopallo myydään hyväntekeväisyyshuutokaupassa. Huutokaupan toteuttaa Mikkelin Nuorkauuppakamari ry yhteistyössä Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelin ja Mikkelin kaupungin kanssa. Lisätietoa linkistä.
“Nolo iskä Juvalta” eli Joonas Kääriäinen nousee lavalle klo 12.20
Saimaanportin yhtenäiskoulun 7M-musiikkiluokka esiintyy klo 12.30
Mikkelin Musiikkijuhlien esitys: mezzosopraano Maria Mentu & pianisti Mirva Helske klo 12.45
“Nolo iskä Juvalta” eli Joonas Kääriäinen nousee lavalle klo 13.00
Mikkelin voimistelijoiden nuorten tanssiryhmä Lovage esiintyy klo 13.15

Torilla tutustumis- ja toimintapisteitä
Mikkelin teatteri Muikkukopilla klo 10-14.
Putouksesta tuttu Joonas Kääriäinen paikalla teatterin pisteellä klo 12-14. Tule jututtamaan tai ottamaan yhteiskuva! Tapahtuman aikana teatterin uutiskirjeen tilaajien kesken arvotaan kahden lipun paketti Mikkelin kesäteatterin ensi-iltaan!
Mikkelin matkailu Muikkukopissa klo 9.30-14. Jaossa kävelykierrosten maksuttomia pääsylippuja sekä uutta Mikkelin Kesäedut -etuseteliesitettä.
Golfin esittelyä ja kokeilua klo 10-14
Mukana tapahtumassa Mikkelin Golf ry ja Golf-Porrasalmi ry
Mikkelin yrittäjien esittelypiste klo 10-14 Jaossa uutta Mikkelin kesäedut -etuseteliesitettä.
Rami´s Burger pop up -myyntipiste klo 10-18
Uutta Elämää pop up -myyntipiste klo 10-14
Tutut Uutta elämää Myymälän tuotteet saapuvat pop up-hengessä torille!
Tule tekemään kivoja kierrätyslöytöjä ja tutustumaan toimintaan!
Ostamalla tuotteita, tuet samalla alueemme työllisyyttä!
LähiTapiolan piste klo 10-14.
Pisteellä jaossa ilmapalloja.
Mikkelin musiikkijuhlien esittelypiste
Mikkelin kärkipyörän pihan ja puutarhan koneiden huollon vastaanottopiste Tuo puhaltimesi, moottorisahasi tai jokin muu kannettava puutarhanhoidossa käytettävä kone huoltoa varten Kärkipyörän pisteelle. Koneet huolletaan Kärkipyörän pajassa ja luovutus tapahtuu huollon jälkeen sovittuna ajankohtana Kärkipyörän toimipisteessä (Maunukselankatu 5).
Sisustus Värjäkän myyntipiste Hauskoja ja uniikkeja tuotteita.
OP Suur-Savon piste. Tervetuloa tutustumaan OP Suur-Savon 120-vuotisjuhlavuoden etuihin. Osallistu arvontaan ja hae juhlalehti!
Jukurien piste. Fanituotteiden myynti. Tapaa Heimo täällä!

Ilmaiset kävelykierrokset
Lähdöt klo 10.00 ja klo 11.30: ”Marskin päivä” Lähtöpaikkana Päämaja-patsas torilla. Mikkelin kaduilla kävelevä Suomen Marsalkka oli kaupunkilaisille tuttu näky viime sotien aikana. Kävelyretkellä kerrotaan Marskin tärkeimmistä päivittäisistä käyntikohteista. Retki päättyy Sodan ja Rauhan keskus Muistin ja Päämajamuseon luo, jossa on mahdollisuus osallistua Muistin ja Päämajamuseon johdanto-opastukseen veloituksetta (n. klo 10.30 ja 12.00). Näyttelyn pääsyliput normaalihintaiset.
Lähdöt klo 10.30 ja klo 12.00: “Tarinoita torilla”. Lähtöpaikka Päämaja-patsas torilla. Kierros päättyy samaan paikkaan. Torilla on useita patsaita ja muistomerkkejä sekä muita pieniä kohteita, joilla jokaisella on oma tarinansa. Kaikenikäisille suunnatulla kierroksella tutustumme mm. kehdonjalaksen muotoisen kuokan tarinaan.
Lähdöt klo 11.00 ja 12.30 “Torilla ja torin laidoilla” Lähtöpaikka Päämaja patsas, Kierros päättyy samaan paikkaan. Monisatavuotista elämää ja toimintaa torilla ja sen laitamilla. Tarinoita rakennuksista, ihmisistä ja tapahtumista.

Kierrosten kesto on noin 30 minuuttia ja niille rajattu määrä paikkoja. Kierrosten lippujen nouto tapahtuman aikana Mikkelin matkailun pop up -pisteeltä torin muikkukopista tapahtumapäivänä alkaen klo 9.30 . Lippuja on mahdollista käydä noutamassa myös aikaisemmin tapahtumaviikolla Mikkelin matkailusta kaupungin virastotalolta sen aukioloaikojen mukaisesti. Kierroksista vastaa Mikkelin oppaat ja lippujen jakamisen hoitaa Mikkelin matkailu.

Mikkelin kesäedut -passi
Nappaa itsellesi parhaat Mikkelin kesäedut yksissä kansissa! Tapahtumassa jaossa Mikkelin kesäedut-passia muun muassa Mikkelin yrittäjien pisteellä. sekä Mikkelin matkailun pisteessä muikkukopissa

Muualla keskustassa tapahtuu

• kaupungin museot juhlistavat kesän avauksessa kansainvälistä museopäivää. Mikkelin taidemuseossa (kauppakeskus Akseli 2. krs.) ja Suur-Savon museossa (Otavankatu 11): maksuton sisäänpääsy klo 10-17.
• Teatteriravintola ILOssa avoimet ovet: syksyn 2024 ohjelmistoesittely ja kahvitarjoilu klo 12-14. ILOiset ämpärit 50 ensimmäiselle.(Hallituskatu 7).
• Loihdi koruja – walk-in workshop Kuplaksen myymälässä klo 11-14. Paikan päällä voi piipahtaa loihtimassa koruja ohjatusti oman aikataulun mukaan. Yhteistyössä Torpakka ja Loihti-Korut.
• Kauppakeskus Akselin ohjelmallinen kesän avaus (Hallituskatu 7-9)
Mikkelin Päämajakoulun musiikkiluokka 7M esiintyy klo 12.
• Tavaratalo Carlsonin ohjelmallinen kesän avaus: sähköpyörien testausta kävelykadulla Carlsonin pääoven vieressä (Hallituskatu 6)
Mikkelin Päämajakoulun musiikkiluokka 7M esiintyy klo 11.30
Kauppakeskus Akselissa ja Tavaratalo Carlsonilla vietetään kesän avausta to-la 16.-18.5.2024. Kauppakeskusten kesän avaus huipentuu myös lauantaihin. Tutustu koko ohjelmaan tästä linkistä.
• Pikku Pormestarin kesäterassiravintola avaa kesäkautensa klo 12. Tarjolla Baskimaan herkkuja. Roope Nykänen esiintyy klo 14 alkaen. (Kaupungintalon sisäpiha)

Kalevankankaalla tapahtuu

Saimaa Stadiumi juhlistaa kesän avausta klo 11 alkaen (Raviradantie 22 B)
– SuperCornerissa ohjelmallista sisältöä,
– SuperCornerin kesäkausikortista erikoistarjous päivän ajan
– Saimaa Stadiumilla Brahen Voimistelijoiden järjestämät Akrobatiavoimistelun SM-kilpailut. Kisoihin sisäänpääsymaksu.

Anttolassa tapahtuu

Anttolan kesän avaus klo 10-14. Kesäpuhe Samuli Kinnunen, kesäsoitto Kapa Montonen. Mukana myös muun muassa torikauppiaita ja kahvio

Mikkelin satamassa tapahtuu

Sähköinen liikkuminen – maalla, ilmassa, vedessä
Mikkelin satamassa klo 13-17
Sähköinen liikkuminen edistää kestävää liikennettä ja auttaa vähentämään ilmastonmuutoksen aiheuttamia ympäristöongelmia. Tapahtumassa esitellään kattavasti ja monipuolisesti sähköisen liikkumisen välineitä kuten esimerkiksi droneja, pyöriä, autoja, veneitä, potkulautoja, vesijettejä sekä lumiskuutteja, joista osaa on myös mahdollisuus testata ja koeajaa. Lisätietoja tapahtumasta mikkelinyt.fi

Ohjelma täydentyy. Haluatko mukaan kesänavaukseen? Otathan yhteyttä viestinta(a)mikkeli.fi.